In ciuda unei scaderi cu 3,6% a vanzarilor in ultima jumatate de an, din vina „unor conditii extreme de dificile de pe piata”, retailerul Debenhams promite sa impulsioneze piata muncii pana la finele anului.

Debenhams, care detine cea mai mare retea de magazine stradale, a anuntat ca vanzarile in prima jumatate a anului fiscal actuale au scazut cu 3.6%. Rata declinului s-a majorat treptat, dupa ce in perioada sarbatorilor de iarna, Debenhams a inregistrat o micsorare cu 3.3% a vanzarilor.

Rob Templeman, CEO-ul Debenhams, s-a declarat multumit de rezultatele companiei, tinand cont de conditiile actuale de pe piata. Mai mult, acesta a declarat ca retailerul continua sa „fure” din cota de piata a rivalilor.

Debenham vizeaza, de asemenea, crearea a 1.200 de noi locuri de munca pana la finele lui 2010, prin deschiderea de opt noi magazine.

In ceea ce priveste previziunile pentru a doua jumatate a anului fiscal, CEO-ul companiei s-a aratat sceptic si a subliniat ca economia Marii Britanii cat si a intregii lumi nu se apropie de stabilitate. „Estimarile pentru a doua jumatate a anului sunt greu de facut. Ne vom continua afacerile tinand cont de mediul economic dificil”, a declarat Rob Templeman.

De asemenea, Templeman a spus ca Debenhams nu are in plan inca o majorare de capital.

Sursa: The Guardian