Zeci de copii au ieșit pe străzi, la Hamburg, pentru a cere mai multă atenție din partea părinților lor. Cei mici se plâng că părinții lor preferă să stea pe telefon și uită să își petreacă timpul cu ei.

Copiii au ieșit în stradă cu mesaje prin care le cereau părinților mai multă atenție. Ei spun că adulții sunt mult mai concentrați la telefonul mobil și nu la problemele și nevoile lor.

Sloganul acestui protest a fost : „Stai de vorbă și joacă-te cu mine, nu cu telefonul mobil”.

„Nu-mi place că tatăl meu stă întotdeauna  cu telefonul în mână", a declarat pentru Frankfurter Allgemeiner Zeitung Ylvi Schmitt, o fetiță de șase ani, care a fost la protest. Tatăl ei a recunoscut că telefonul îl face să uite de fetița sa. 

Ca în multe alte țări, dependența de tehnologie este un subiect fierbinte în Germania.  Mass media și specialiștii s-au pronunțat în privința efectelor negative pe care le pot suferi copiii prin dependența pe care o au adulții față de smartphone-uri și a accidentelor care au loc atunci când părinții nu acordă atenția necesară dezvoltării copiilor.

Un studiu recent publicat arată că germanii sunt mai interesați de smartphone, decât de interacțiunile cu alți oameni.

De asemenea, un sondaj recent din Statele Unite privind obiceiurile social-media ale adolescenților, arată că 33% dintre cei aproape 1.000 de respondenți cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au declarat că își doresc ca părinții lor să renunțe la telefoane și tablete.