De ce se infectează cei vaccinați împotriva COVID-19? Acum s-a aflat tot

Cercetătorul Kamlendra Singh, profesor la Colegiul de Medicină Veterinară MU și la Centrul de Științe ale Vieții Bond din cadrul Universității din Missouri a început o analiză despre infectarea cu coronavirus a celor care au fost vaccinați și celor care au trecut deja prin boală.

Ideea cercetării a venit după ce profesorul Kamlendra Singh, vaccinat cu schema completă, a dezvoltat febră și tuse în avion, în timp ce se întorcea în Missouri din India.

Science Daily spune că acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus, cel mai probabil infectându-se cu varianta Delta, atunci când a ajuns în regiunea Boone din India.

Ce s-a descoperit

Profesorul Kamlendra Singh și echipa sa au folosit instrumente și programare bioinformatică și au descoperit cinci mutații specifice, care sunt mult mai răspândite la varianta Delta Plus.

Sursa anterior menționată notează că a fost descoperită și mutația K417N, prezentă în toate variantele Delta Plus, dar nu este prezentă în variantele Delta.

„Fie că este vorba despre anticorpi naturali produși în urma îmbolnăvirii cu COVID-19 sau anticorpi produși din vaccin, arătăm structural cât de periculos și de inteligent este virusul, putându-se muta într-un mod pe care anticorpii nu par să-l recunoască și să se apere împotriva acestor noi variante”, a precizat cercetătorul.

Care va fi soluția pentru combaterea pandemiei

Profesorul Kamlendra Singh a mai spus că descoperirile explică de ce atât de multe persoane sunt depistate pozitiv chiar dacă s-au vaccinat și au trecut prin boală.

Cercetătorul mai spune că medicamentele cu molecule mici, care vizează partea virusului care nu se modifică, sunt cheia spre combaterea pandemiei.

„Dacă putem dezvolta medicamente cu molecule mici care vizează o parte a virusului care nu se modifică, aceasta va fi soluția finală pentru combaterea pandemiei” mai spune profesorul Kamlendra Singh.

Sursă foto: Dreamstime