Nimic nu e mai bun decât o supă caldă cu găluște mari după o zi lungă și friguroasă de toamnă, gustul lor este de vis, însă modul de preparare… poate fi un adevărat coșmar pentru multe persoane. Ba sunt prea tari, ba se fărâmă în supă. Ai stat atât de mult timp în bucătărie și totul e în zadar… Dacă te-ai săturat să treci prin așa ceva și vrei neapărat să-ți potolești pofta, noi îți sărim în ajutor cu câteva sfaturi pentru a prepara găluștele perfecte. Spor la citit!

Modul de preparare al găluștelor pare simplu, însă este enervant pentru multe gospodine din cauza atenției la detalii. Este dificil să găsim echilibrul perfect între ingredient pentru a ne putea bucura de o porție de supă cu găluște. Dacă nu suntem atenți, găluștele pot fi prea tari sau se pot fărăma în supă.

Secretul găluștelor perfecte

Atunci când prepari găluștele, verifică una dintre ele cu lingura. Dacă se destramă, adaugă o linguriță de gris, apoi lasă compoziția încă un minut sau două pe foc.

Dacă ți se pare că, dimpotrivă, găluștele tale sunt prea tari, adaugă o cană cu apă rece. Acest proces se numeste temperare. Scăderea temperaturii apei, le va permite găluștelor să fiarbă complet și să absoarbă lichidul. Astfel vor avea o textură pufoasă, potrivit rețete.acasă.ro.

Rețetă de găluște

Ai aflat care este secretul pentru o porție de găluște pufoase, dar cu toate acestea… nu cunoști rețeta. Ne-am gândit că așa ceva s-ar putea întâmpla, de aceea, în rândurile următoare, ți-am scris rețeta.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: trei ouă, 300 g griș, sare.

Atenție la ouă! Scoatele din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei înainte de a le putea folosi. Separă albușul de gălbenuș și bate albușurile spumă. Toarnă apoi gălbenușurile pe rând și adaugă puțină sare. Adaugă apoi grișul și amestecă continuu. Când compoziția este suficient de groasă, așteaptă zece minute să se umfle grișul.

Pune fiecare gălușcă în supă, apoi așteaptă ca supa să clocotească la foc mare. Imediat după, toarnă o cană de apă rece. Și… asta e tot! Spor la gătit!