Ecologisul Leonardo di Caprio a distrus grădina vecinilor pentru a-şi face teren de basket, Madonna se antrenează cu volumul la maxim, Stalone e campion la inundaţii, iar Charlie Sheen se inspiră de la vecini pentru personajele sale.

A devenit o modă în rândul americanilor să-şi rezolve conflictele interpersonale la tribunal, dar când vecinul are un nume celebru, asociat cu Hollywood-ul, este cu atât mai tentant să îl dai în judecată pentru cele mai mici nereguli, pentru că, de dragul imaginii, vedetele sunt dispuse să cadă uşor la o înţelegere. Pe de altă parte, să trăieşti în vecinătatea unor staruri convinse că li cuvine totul şi că fac excepţie de la orice regulă nu are cum să fie prea liniştitor.

Vecinii Madonnei din New York se plâng de faptul că diva este foarte zgomotoasă. „Madonna şi câţiva dintre prietenii ei au obiceiul să danseze şi să se antreneze cu sonorul dat la maxim, provocând un zgomot asurzitor care face să vibreze toţi pereţii clădirii”, a scris Karen George într-o plângere oficială.

Leonardo DiCaprio a distrus terenul vecinilor

Conform tuturor declaraţiilor şi acţiunilor publice, DiCaprio este un ecologist. În 2008 a fost, însă, dat în judecată pentru că le-a adus vecinilor pagube de minimum 250.000 de dolari când şi-a construit terenul de basketball de la Hollywood Hills. Muncitorii au distrus piscina vecinilor, au înlăturat roca de pe teren şi au tăiat gardul viu al vecinilor. Actorul a ajuns însă la o înţelegere cu vecinii, care au renunţat la proces.

Prietenii Rihannei parchează în curtea vecinilor

Rihanna s-a obişnuit cu vizitele la tribunal de-a lungul relaţiei cu fostul său iubit Chris Brown, însă în iunie a fost chemată la proces de vecinii care o acuzau de „încălcarea proprietăţii private, hărţuire, fraudă şi abuz”. Christian Moeller a depus o plângere conform căreia prietenii care au venit la o petrecere din casa Rihannei şi-au parcat maşina pe gazonul lor.

Măsurile de securitate adoptate de starul pop îl agresează de asemenea pe vecinul a cărei curte este filmată zi şi noapte şi care susţine că zidurile ridicate de către solistă pentru a-şi proteja intimitatea i-au blocat priveliştea de la geam, fapt care va scădea valoarea imobilului pe piaţă. La începutul lunii octombrie Rihanna a depus o declaraţie prin care contestă toate acuzaţiile vecinului.

Charlie Sheen îşi transformă vecinii în personaje

În 2006, vecina lui Charlie Sheen l-a dat în judecată pentru că personajul „Rose” din „Two and a Half Men” o reprezintă pe ea şi a fost copiat după ea. Deloc întâmplător, personajul la care se referă vecina lui Sheen este o psihopată enervantă care îşi bagă nasul în vieţile oamenilor, însă Ursula Auburn nu a avut nici o problemă să afirme public faptul că îi seamănă leit, de la stil de îmbrăcăminte până la gesturi şi expresii pe care le foloseşte frecvent. Mai mult, vecina actorului susţine că pagina de Internet a personajului se bazează pe relaţia pe care ea însăşi a avut-o în viaţa reală cu Sheen. Procesul a durat un an şi părţile au căzut la înţelegere.

Julie Newmar i-a plătit daune de 4 milioane lui Jim Belushi

Starul din „Batman”, Julie Newmar, a plătit 4 milioane de dolari daune vecinului său, Jim Belushi, care a dat-o în judecată în 2004 pentru că actriţa „a declanşat o campanie de hărţuire menită să îl determine să se mute din imobil”.

Belushi a mai scris în plângere că Newmar i-a stricat gardul şi peisajul din grădină, că i-a distrus reputaţia în cartier prin bârfe lipsite de temei şi că actriţa dădea intenţionat volumul la maxim atunci când asculta muzică, pentru a-l provoca. Lupta dintre cele două staruri TV s-a finalizat la tribunal şi, până la urmă, pe micile ecrane. Julie Newmar a acceptat să joace într-un episod din serialul lui Belushi, „According to Jim”, rolul unuei vecine pusă pe scandal.

Sean Connery a infestat imobilul cu şobolani

Starul James Bond şi-a trăit ultimii ani în război cu vecinii săi de la din vila fiului său din New York pe seama renovărilor pe care le desfăşoară la etajul superior. Familia Sultan l-a acuzat pe actor că a distrus patea lor de proprietate şi i-a rănit pe membrii familiei în timpul lucrărilor, precum şi de infestarea cu şobolani a imobilului. Sean şi soţia sa i-au dat la rândul lor în judecată pe vecinii de imobil pentru că au blocat proiectul de renovare. Judecătorul a decis însă să respingă ambele dosare şi i-a trimis pe cei doi venici la un mediator juridic.

Sylvester Stallone şi-a inundat vecinii

Sylvester Stallone a fost dat în judecată de două ori de către vecini. Primul proces a avut loc în anul 1985, când Stalone le-a plătit vecinilor 69.000 de dolari daună pentru că le-a inundat casa. Iniţial, suma daunelor a fost de 106.000 de dolari, dar aceasta a fost redusă după ce juriul a decis că vecinului îi revine o parte din vină pentru că nu a luat o serie de măsuri necesare prevenirii indundaţiilor.

Anul următor, Stalone era într-un alt proces cu alţi vecini ai săi, Renato şi Laura Guggenheim, care s-au plâns de faptul că gardul de securitate de pe proprietatea actorului depăşeşte nivelul legal acceptat de Riviera Estates. Stalone a declarat însă că are nevoie de un asetfel de gard pentru a se proteja de paparazzi şi de fanii dispuşi să se urce pe propriile maşini sau să escaladeze gardul pentru o fotografie a starului în habitatul său natural. După proces, „Rocky” a obţinut o aprobare specială de la Los Angeles Zoning Commision de a-şi păstra gardul la înălţimea dorită.