Oamenii de ştiinţă susţin că sucul de castraveți murați ajută la ameliorarea durerilor musculare, datorită concentrației ridicate de sodiu și oțet. Persoanele care au spasme musculare se simt mai bine după ce consumă acest suc, în comparaţie cu cele care beau apă, conform cercetărilor. Pentru a obține acest efect, este necesar să se consume doar o treime dintr-o cană de suc.

Zeama de castraveți și hidratarea puternică

Zeama de castraveţi muraţi hidratează mai repede și pentru o durată mai lungă de timp. Se ştie cât de important este să bem apă, însă sucul de murături hidratează mai rapid, deoarece conține sodiu și potasiu. Corpul pierde acești doi electroliți atunci când transpirăm.

Paharul cu apă poate fi înlocuit de zeamă de castraveți

Paharul cu apă băut de obicei după exerciţiile fizice intense poate fi înlocuit cu succes cu o cană de suc rece de zeamă de castraveţi.

Zeama de castraveţi muraţi favorizează pierderea în greutate, deoarece ingredientul principal al acestui suc este oțetul.

Oțetul, aliatul în slăbit

Conform unei alte cercetări, consumul zilnic de oţet ajută la pierderea sănătoasă în greutate. Dupa 12 săptămâni, participanţii la un studiu în cadrul căruia au primit o cantitate mică de oțet în fiecare zi au pierdut mai mult în greutate decât cei care nu au consumat oţet deloc.

Conopida și consumul regulat

O altă legume care ne ajută să ne menținem supli și sănătoși este conopida.

Aceasta este o legumă cu o concentraţie mare de nutrienţi și este considerată o legumă unică. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi, de aceeea este recomdată consumului regulat.

Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi asta pentru că  numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă. Conopida conține calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.