Cutremur în cazul morții cântărețului Petrică Mîțu-Stoian. Surse medicale au declarat pentru Antena 3 că un vas de sânge de la plămâni s-ar fi spart din cauza anticoagulantelor pe care le lua. Mai exact, conform surselor citate, artistul ar fi consumat o cantitate dublă de anticoagulante.

Același surse spun că pe de altă parte, medicii legiștii de la spitalul din Reșița, în urma necropsiei, ar fi descoperit că Petrică Mîțu Stoian a suferit o barotraumă, adică plămânul acestuia a fost supus la un șoc din cauza cantității mari de oxigen.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie făcut public rezultatul oficial al necropsiei, care va stabili care au fost cauzele concrete care au dus la moartea artistului. Tot în cursul zilei de marți, procurorii de pe lângă Judecătoria Reșița vor sta de vorbă cu medicii de la Spitalul Județean din Reșița, mai exact cu cei de pe secția ATI, acolo unde Petrică Mîțu Stoian a decedat.

Totodată, clinica Nera, unde Petrică Mîțu-Stoian efectua tratament post-COVID, a avut prima reacția după moartea acestuia. Sursa citată precizează că mai multe publicații de presă din România ar fi comunicat informații eronate. În acest sens, este nevoie de o serie de clarificări.

Potrivit sursei citate, Petre Mîțu-Stoian a ajuns la clinică vineri pentru recuperarea post COVID, într-o stare de sănătate bună, însă după consultație s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric.

Petre Mîțu-Stoian s-a simțit bine sâmbătă

Totodată, clinica mai precizează că artistul a făcut procedura de testare, iar în cursul serii se simțea bine.

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele:

Apreciem că cea mai mare parte a mass-media a prezentat cazul în mod obiectiv. Din păcate unele publicații au comunicat informații eronate. În acest sens, ne vedem nevoiți să aducem câteva clarificări:

Domnul Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post COVID, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultației preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședințe de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, precizează clinica.

Sursa citată adaugă că problemele au început mult mai târziu. Petrică Mîțu-Stoian se simțea bine și de dimineață, iar după ora 13, stare sa de sănătate s-a agravat.

„Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG sp Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Când au apărut problemele de sănătate

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat”, adaugă sursa citată.

Clinica anunță că nu se ocupă de medicația cronică a pacienților, aceasta fiind responsabilitatea lor. Totodată, reprezentanții clinicii au mai transmis că în interiorul ei au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității.

„Clinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui).

Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea ședinței;

La valori INR 6-7, constatate la Sp Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică.

În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activității.

Clinica Nera beneficiază de cel mai avansat sistem de tratament prin oxigenoterapie hiperbară și de personal profesionist calificat. Clinica are o reputație bună în rândul pacienților ce au beneficiat de acest tratament.

Atât pacienților cât și vizitatorilor noștri le dorim sănătate și putere”, este comunicatul clinicii unde Petrică Mîțu-Stoian a fost tratat.