"Nu a fost o săptămâna prea grozavă. Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine acest caz. Nu dau vina pe consilieri. Vina îmi aparţine. Mi-am învăţat lecţia", a subliniat el la congresul de primăvară al Partidului Conservator, care are loc la Londra.

După aşa-numitele dezvăluiri 'Panama Papers' de duminica trecută, a fost nevoie de patru comunicate neclare ale biroului său de presă înainte ca premierul să decidă în cele din urmă să recunoască, joi seară, faptul că a deţinut acţiuni în această firmă cu sediul în Bahamas.

Exprimându-şi regretul pentru comunicarea proastă, liderul conservator a dat asigurări că nu a făcut nimic ilegal şi că şi-a plătit întotdeauna impozitele şi taxele.

El şi-a reluat sâmbătă promisiunea de a face publice 'în scurt timp' declaraţiile de avere din ultimii ani, o premieră pentru un prim-ministru britanic.

În acelaşi timp cu discursul lui Cameron şi la o distanţă de doar doi kilometri, sute de manifestanţi reuniţi la Downing Street au cerut demisia premierului.

"Prim-ministrul a pierdut încrederea britanicilor", a comentat vineri seară liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, care nu a cerut însă demisia lui Cameron.AGERPRES