Bătălie pe viață și pe moarte în turul doi al alegerilor prezindențiale. Actualul președinte, Klaus Iohannis, și șefa PSD, Viorica Dăncilă, se bat pentru un mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Se pare că diferența din primul tur ar putea fi una și mai mare. În primul tur, Klaus Iohannis a câștigat cu un procent de aproape 38%, în timp ce Dăncilă a avut 22%.

Diferența dintre cei doi candidați din turul al doilea al prezidențialelor crește constant. Ne referim la datele celor două exit-polluri de la ora 16, conform unor surse oficiale citate de către stiripesurse.ro.

Astfel, potrivit sondajului CURS-Avangarde, Klaus Iohannis este la 61% în preferinţele electoratului, faţă de 58% la ora 14.00. Dacp procentul lui Iohannis crește, cel al lui Dăncilă este în scădere. Viorica Dăncilă este la 39%, în scădere cu trei procente faţă de ora 14.00.

Cei de la IRES indică p diferență mai mică între Iohannis și Dăncilă. 60%-40% în favoarea lui Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice.

Trebuie precizat că cele două case de sondare ale opiniei publice se bazează pe respondenți din țară. Diaspora nu este luată în considerare.