Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este de părere că publicarea pe Facebook de către Darius Vâlcov, a fişei medicale a unui protestatar din 10 august este un lucru "ilegal", deoarece încalcă o Directivă europeană referitoare la utilizarea datelor cu caracter personal. 

"Există o Directivă europeană care nu permite să folosim datele personale decât cu acordul (n.r. – persoanei în cauză). Nu ştiu care sunt pedepsele", a spus Andronescu luni la Senat. 

Întrebată dacă este ilegal ceea ce a făcut Darius Vâlcov, Andronescu a spus: "Da, este ilegal. Categoric". 

Și Tamara Ciofu, vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului, membru PSD, susține că publicarea unui document medical al unei persoane fără acordul acesteia este o "greșeală impardonabilă".

"Orice document medical e medico-legal, iar publicarea se poate face doar dupa ce a fost cerut consimtamântul celui din discutie În niciun caz publicarea unor documente medico-legale nu e la indemana oricui. Nu trebuie sa fie decat in mana pacientului si acesta isi da acordul asupra publicarii. În primul rând, după cât am urmărit eu evenimentului, domnul Vâlvoc și-a retras postarea de pe Facebook. E un prim-pas spre recunoașterea unei erori impardonabile. Niciun cetățean, indiferent de statutul social, nu poate să acceadă la documente medico-legală fără acceptul persoanei în cauză. Consider că doamna prim-ministru va ști să gestioneze", a declarat Tamara Ciofu pentru Digi24.

Darius Vâlcov, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, a postat pe Facebook fişa medicală a unui protestatar din Piaţa Victoriei, fişă eliberată în data de 19.06.2006, din care ar rezulta că acesta ar avea probleme psihice. 

Mai mult, Vâlcov continuă să publice pe pagina personală de Facebook mesaje și imagini controversate, care pot intra chiar sub incidența legii.