Din acest motiv, blocarea anchetei procurorilor militari a devenit pentru Liviu Dragnea prioritate zero. În clipa de față, faptele sale de acum trei săptămâni îl îngrijorează de zece ori mai mult decât procesul angajărilor fictive și dosarul ”TelDrum” la un loc!

De ce? Pentru că acum nu mai e vorba de corupție, ci de posibile infracțiuni pe care nu le-ar putea șterge nicio amnistie sau grațiere. Acțiunile jandarmilor nu au avut drept consecințe daune materiale, ci rănirea unor oameni. Să nu uităm că există nu mai puțin de 763 de plângeri penale în urma incidentelor!

Dacă se dovedește că jandarmii au fost coordonați politic, cei care au tras sforile vor putea fi acuzați la rândul lor. Pentru instigare la violențe, dar poate și pentru alte infracțiuni, care țin de sfera siguranței naționale. Cu bani, cu insule, cu porci furați mai scapi, dar cu folosirea abuzivă a unei instituții de forță împotriva a peste o sută de mii de cetățeni pașnici, nu prea. Nici măcar în România, scrie Dan Turturică pe digi24.ro.