Dani Oțil își deschide cafenea într-o zonă protejată. Nu ar fi trebuit să aibă autorizație (SURSE)

Jurnaliștii evz.ro au aflat, de la sursele proprii, că Dani Oțil și cu partenerul său de afaceri, Marian Damian, se pregătesc să deschidă o cafenea în Parcul Herăstrău. Sursele au dezvăluit că nou cafenea va fi situată în zona Nordului, lângă restaurantul Pescăruș.

Sursa anterior citată mai spune că proiectul cafenelei a fost demarat în august 2020 și ”s-a concretizat într-o autorizație de ”amenajare cafenea” pe o structură abandonată care a servit, pe vremuri, drept toaletă publică a parcului”.

Nu este de mirare faptul că Dani Oțil și cu asociatul său doresc să deschidă o cafenea. În anul 2017, cei doi doreau să pună bazele unei astfel de locații, însă, spațiul identificat la acea vreme era potrivit pentru un restaurant, motiv pentru care au schimbat planurile.

După aproape 4 ani, cei doi asociați au revenit la ideea de a deschide o cafenea. Au identificat spațiul unde ar putea fi deschisă cafeneaua și au făcut demersurile necesare, primind autorizația.

Autoritățile au emis autorizația, dar zona este protejată

Dacă pentru unii deschiderea unei noi cafenele este un motiv de bucurie, pentru alții nu. Activiștii de mediu se revoltă la ideea deschiderii unei cafenele în Parcul Herăstrău, motiv pentru care au demarat o acțiune în instanță cerând anularea autorizației de construcție.

Ceea ce înfurie grupurile de inițiativă civică nu este faptul că vedeta de la Antena 1 își deschide cafenea în Parcul Herăstrău, ci că autoritățile au emis o autorizație de construcție într-o zonă protejată de categoria V2, monument istoric.

Pe site-ul oficial al Ministerului Culturii este prezentată o listă cu toate monumentele din România, listă pe care este trecută și zona din Parcul Herăstrău.

În ciuda acțiunii în instanță, lucrările continuă. Un activist de mediu merge constant în locul unde ar trebui să se deschidă cafeneaua pentru a verifica situația lucrărilor. El a filmat discuția pe care a avut-o cu un paznic al șantierului. Din filmare reiese că acesta nu are voie să dea informații nimănui cu privire la stadiul lucrărilor, și chiar întrerupe conversația cu cetățeanul pentru a-și suna patronul ca să-l anunțe că a venit ”cineva care face poze”.