Criticată de mare parte a opiniei publice pentru discursul din America, unde a promis mutarea ambasadei României de la Tel aviv la Ierusalim, fără să aibă atribuții în acest sens, Viorica Dăncilă vede cu totul altfel performanța sa de la Washington.

Citește și: Anunț de la Guvern despre pensii: Se schimbă legea! Peste 7 milioane de români sunt afectați

Mai precis, viziunea prim-ministrului este diametral opusă, susținând că datorită activității sale, România a fost repusă pe harta mondială.

„La Washington am avut întâlniri cu vicepreșdintele Mike Pence, cu secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross, cu șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și cu premierul Netanyahu. Toate aceste întâlniri, toate aceste discuții au repus România pe harta mondială și spun acest lucru într-un context pozitiv,” a declarat Viorica Dăncilă, la RTV.

Discursul Vioricăi Dăncilă de la Washington nu a rămas fără ecouri în lumea musulmană. Regele Iordaniei și-a anulat vizita din România, în vreme ce oficialii Marocului i-au cerut lui Eugen Teodorovici să-și anuleze deplasarea oficială pe care ministrul de Finanțe trebuia să o întreprindă în țara africană.

Citește și: Zi de foc pentru Kovesi. Ce i se pregătește

Pentru acestea, Viorica Dăncilă nu se consideră vinovată, ba chiar susține că, în cazul anulării vizitei regelui Iordaniei, vinovatul este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis.

„Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei. Regele trebuia să aibă întâlnire cu președintele. Președintele trebuia să-l sune (n.r. pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al prim-ministrului,” a conchis Viorica Dăncilă.