Dezvăluirea vine din partea lui Florin Cîțu, senator PNL, care susține că datele privind execuțiile bugetare din ultimii ani au fost măsluite de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, cu sprijinul unor instituții cheie precum Curtea de Conturi și ANAF și cu acordul premierului Viorica Dăncilă.

„Avem o problemă MAJORĂ în România și până nu avem o concluzie clară TREBUIE SĂ IGNORĂM datele “oficiale”. NIMENI nu mai are încredere în aceste date. Pentru a ne recăpăta încrederea, guvernul trebuie să facă două lucruri:

– să fie de acord cu o comisie parlamentară care să investigheze execuția bugetară pentru 2017 și 2018

– să permită unei echipe de specialiști din opozitie accesul la informațiile din MFP.

Dacă cei de la Curtea de Conturi își făceau treaba nu ar fi fost nevoie de aceste investigații. Dar CC tace complice. Până când nu avem acces la toate informațiile pe care le are MFP și până nu vedem cum au măsluit execuțiile bugetare în 2017 și 2018 nu are sens să mai folosim datele “oficiale,” susține Florin Cîțu.

Senatorul libera susține că există și indicii în acest sens. Unul dintre ele ar fi tocmai refuzul premierului și al ministrului Finanțelor de a semna declarațiile pe propria răspundere pentru asumarea bugetului.

„Viorica și pet-ul ei Orlando știu cel mai bine că tot ce au făcut este ilegal. De aceea nu au semnat declarațiile pe propria răspundere pentru a-și asuma bugetul. Viorica a mers până și în CEX ul PSD și a spus că nu-și asumă bugetul. Știe foarte bine că datele NU SUNT REALE,” a concluzionat senatorul PNL.