Ministrul Florin Cîțu a prezentat marți, la Iași, un document al guvernării PSD care arată că majorarea pensiilor cu 40 de procente nu se poate face decât etapizat.

În plus, acesta a prezentat și nota de informare în care era mențioant faptul că Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat cu privire la majorarea pensiilor românilor.

Reacția lui Eugen Teodorovici

În acest context, fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică faptul că atât documentul cât și nota de informare nu ”acoperă incompentența guvernării PNL”.

„FANTASTIK-ul” Cîțu jubila cu o notă confidențială semnată de mine în calitate de ministru al finanțelor, la finalul lunii octombrie 2019, prin care informam GUVERNUL, cum era firesc, cu privire la riscurile NEÎNCADRĂRII în ținta de deficit bugetar de 3% din PIB în situația aplicării unei creșteri a punctului de pensie cu 40% neînsoțită și de măsuri de REDUCERE a cheltuielilor nejustificate și de CREȘTERE a veniturilor bugetare. Iar aceasta este sintetizată în finalul notei, la punctul de PROPUNERI, care viza necesitatea adoptării unui set de #măsuri legislative tocmai pentru a acomoda în #buget creșterea punctului de pensie cu 40%!

Și NU m-am ferit niciodată să afirm că măsuri precum impozitarea pensiilor speciale sau reducerea cheltuielilor inutile și nejustificate din administrația publică sunt imperios necesare, așa cum, pe de altă parte, creșterea punctului de pensie cu 40 % este aplicabilă conform legii, în ciuda manipulării practicate cu insistență de un guvern PNL INCOMPETENT și INCAPABIL să vină cu soluții pertinente!”, este o parte din punctul de vedere al fostului ministru al Finanțelor Publice.

Documentul a fost folosit ca armă politică

Eugen Teodorovici este de părere că actualul Guvern este singurul care ar fi putut folosi acest document pe post de armă politică de campanie electorală.

”Iar #guvernarea PNL este ULTIMA care putea folosi acest document ca armă politică de campanie electorală, în condițiile în care flexibilitatea bugetară generată la nivel european de pandemia COVID 19, prin derogarea de la regula de #deficit bugetar de 3% din PIB pentru anii 2020 și 2021, trebuia valorificată la maxim pentru stimularea economiei, pentru investiții și, nu în ultimul rând, pentru creșterea VENITURILOR românilor‼️

Dar guvernul PNL, premierul Orban și ministrul său de finanțe nu au putut mai mult. Sau nu au vrut⁉️ Nu au putut mai mult decât „UMFLAREA” premeditată a deficitului încă din primele două luni ale guvernării, printr-o risipă de „TRIBUTURI” politice și plăți în avans, #împrumuturi record ce au depășit și cele mai pesimiste previziuni ale Comisiei Europene și despre care nimeni nu cere și nimeni nu dă socoteală … ÎNCĂ!”, a mai scris Teodorovici.

Concluzia lui Teodorovici

În CONCLUZIE: condițiile din 2019 sunt schimbate acum și nu mai există cerința UE de încadrare în limita de deficit de 3%! Ca urmare, DACĂ ar fi vrut, guvernul Orban putea mări liniștit pensiile cu 40% și putea dubla și alocațiile copiilor, ceea ce eu aș fi făcut oricum, cu sau fără pandemie‼️ Căci cine are VOINȚĂ și BUNĂ-CREDINȚĂ față de această țară și față de acest neam, are și putință și SOLUȚII! Doar să și vrea …

Așa că … punctul de #pensie POATE și TREBUIE să crească cu 40%‼️

P.S. Așa cum puteți vedea, i-am explicat și lui Cîțu care sunt soluțiile pentru ca această majorare să fie posibilă…Dar este prea „FANTASTIK” ca să înțeleagă, să poată și să vrea, ORICÂT și ORICINE i-ar explica ..”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.