Potrivit lui Florin Cîțu, economia din România se va redresa în al treilea trimestru din anul 2021. Acesta a mai spus la Iași că INS a prezentat datele potrivit cărora comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere substanțială.

„Economia va reveni din trimestrul trei. Iar tot Institutul Naţional de Statistică a prezentat datele în comerţul cu amănuntul. Acolo se vede foarte clar că economia a avut o creştere începând cu luna mai. În industrie se vede acelaşi lucru.

Acel ‘V’ se vede deja foarte clar atât în comerţ cât şi în industrie. În trimestrul trei vom vedea acea revenire. Eu spun că acea revenire va fi în trimestrul trei. În trimestrul doi toţi ştiam cum va fi.

Nu cred că exista cineva care să spună că în trimestrul doi când ai economia închisă aproape 60 de zile să ai şi creştere economică. Revenirea despre care vorbim vine din trimestrul trei”, a spus ministrul Finanţelor.

Și estimările specialiștilor sunt optimiste

Ministrul de Finanțe a mai declarat că estimările specialițtilor arată că economia României va fi în creştere şi în cursul anului viitor.

„Toate estimările, nu doar ale Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, dar FMI, Comisia Europeană, instituţiile internaţionale arată clar că economia României va fi pe creştere anul viitor, similar cu căderea de anul acesta. Vom încerca să anulăm şi să fim pe plus după doi ani de zile sau în cel mai rău caz pe zero după doi ani de zile”, a mai spus ministrul Florin Cîţu la Iași.

Tot la Iași, ministrul de Finanțe a prezentat un document al guvernării PSD care arată că majorarea pensiilor cu 40 de procente nu se poate efectua decât etapizat. În nota de informare a documentului era specifiat faptul că Fondul Monetar Internațional (FMI) a avertizat cu privire la majorarea pensiilor cu 40 de procente.