Situația coronavirus este destul de delicată în România, lucru confirmat și de către ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Având în vedere că în curând elevii vor trebui să se întoarcă la școală și vom avea și alegeri locale pe data de 27 septembrie, țara noastră riscă să treacă de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de coronavirus dacă oamenii nu vor respecta măsurile de protecție impuse de către autorițăți.

Într-un interviu special pentru Digi 24, Nelu Tătaru a declarat că depinde de noi toți dacă vom avea un scenariu cu o evoluție favorabilă a pandemiei de coronavirus. În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, riscăm să avem o creștere a numărului zilnic de cazuri.

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a spus Tătaru într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

La finalul lui septembrie vom vedea cifrele concrete

Tătaru a mai declarat că cifrele adevărate se vor vedea de abia la finalul lunii septembrie.

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Acesta a mai spus că spitalele vor fi pregătite pentru 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi însă depinde foarte mult de gravitatea bolii.

„Noi pregătim spitalele și pentru 2000 de cazuri pe zi, dar depinde foarte mult de gravitatea acestora”, a adăugat el.

Sursă foto: INQUAM/George Călin