Premierul Viorica Dăncilă are zilele numărate. Opoziția vrea să depună în câteva zile moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce Dăncilă.

Anunțul a fost făcut la RFI de către senatoarea PNL Alina Gorghiu. Liderul PNL a explicat că textul moțiunii a fost finalizat în linii mari. USR a discutat ieri cu PMP, UDMR și reprezentanții minorităților naționale, liberalii lipsind însă de la întâlnire, deși au fost invitați.

Alina Gorghiu a cerut, de altfel, colegilor din opoziție să lase de o parte jocurile de imagine și să sprijine moțiunea.

„Nu mă interesează jocurile politice sau cele de imagine pe care le fac unii și alții. Suntem în opoziție toți. Trebuie să votăm moțiunea de cenzură. Nu mai este timp nici de balet, nu mai este timp nici de punctat electoral pe la colțuri. Sunt optimistă privitor la succesul moțiunii de cenzură. Textul deja fost redactat, urmează să fie finalizate observațiile și integrate în textul inițial”, a spus Gorghiu.

Întrebată ce șanse sunt ca moțiunea să treacă în condițiile în care unii parlamentari de la ALDE au trecut la PSD, iar cei rămași nu sunt nici ei foarte convinși că trebuie să sprijine demersul, Gorghiu a replicat: „În acest moment, guvernul nu mai are majoritatea în parlament. O soluție la acest blocaj trebuie găsită”.

De altfel, surse politice susțin că teremenul de depunere al moțiunii ar fi 30 septembrie.