Probleme mari pentru premierul Viorica Dăncilă. Edilul din Videle, Nicolae Bădănoiu, face un scandal imens după ce a fost suspendat din funcție dintr-un ordin al prefectului.

Primarul aenință PSD cu judecata. S-a întâlnit deja cu un avocat. Spune că a fost supus unui abuz după ce a solicitat demontarea panourilor electorale cu Viorica Dăncilă și s-a decis suspendarea sa.

Potrivit unei note interne a Primăriei Videle, ordinul prefectului a fost dat vineri, 13 septembrie, iar atribuţiile edilului vor fi preluate de Şerban Nicu Silvică, actual viceprimar al oraşului.„Având în vedere Ordinul Prefectului Judeţului Teleorman privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al domnului Nicolae Bădănoiu. până la alegerea noului primar, atribuţiile primarului vor fi exercitate de drept de către viceprimarul oraşului Videle, domnul Şerban Nicu Silvică“, se arată în nota internă.

„Tocmai m-am întâlnit cu un avocat pentru a vedea cum vom acţiona împotriva abuzului care mi se întâmplă. Nu pot să stau liniştit şi să privesc cum se fac nişte abuzuri împotriva mea. Voi da mai multe detalii despre strategia mea în zilele următoare, dar în mod cert nu voi lăsa lucrurile aşa”, a declarat Nicolae Bădănoiu, conform mediafax.

Bădănoiu a fost ales din partea PSD şi se află la cel de-al doilea mandat de primar al oraşului Videle. El este într-o relaţie tensionată cu actuala conducere a PSD Teleorman încă de la Conferinţa Judeţeană a PSD, când acesta şi-a şi scris demisia din partid.

„Am cerut de două ori organizaţiei PSD documentele pentru eliberarea avizului temporar de publicitate electorală. Nici până astăzi (n.red. luni) nu s-au primit documentele în cauză, aşa că eu consider că acele bannere montate în afara cadrului legal trebuie date jos urgent!”, a spus Nicolae Bădănoiu, conform sursei citate.

„Tocmai m-am întâlnit cu un avocat pentru a vedea cum vom acţiona împotriva abuzului care mi se întâmplă. Nu pot să stau liniştit şi să privesc cum se fac nişte abuzuri împotriva mea. Voi da mai multe detalii despre strategia mea în zilele următoare, dar în mod cert nu voi lăsa lucrurile aşa”, a mai declarat Nicolae Bădănoiu.

Bădănoiu a cerut demontarea bannerelor electorale pentru promovarea Vioricăi Dăncilă, pe motiv că ar fi fost montate ilegal în oraş. Nicolae Bădănoiu a trimis o adresă către PSD Teleorman în care susţine că pentru montarea bannerelor este nevoie de un aviz de publicitate temporară, în condiţiile legii.

„Am cerut de două ori organizaţiei PSD documentele pentru eliberarea avizului temporar de publicitate electorală. Nici până astăzi (n.red. luni) nu s-au primit documentele în cauză, aşa că eu consider că acele bannere montate în afara cadrului legal trebuie date jos urgent!”, a spus Nicolae Bădănoiu.