Viorica Dăncilă a lansat un atac furibund la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl bănuiește că nu face altceva decât să caute motive.

”Eu cred că se încearcă o căutare de motive. Până acum nu au fost aceste ieșiri în spațiul public. Acuzațiile sunt total nefondate. Eu știu că Guvernul României și PSD-ul au fost criticate de către președintele României, nu ALDE. Noi am avut numeroase obstacole din partea președintelui. Premierul este criticat. Nu l-am auzit pe președintele României cerând demisia președintelui Senatului. În schimb, l-am auzit cerând de șapte ori demisia premierului. Dacă asta înseamnă blat pentru unii, pentru mine nu. Eu nu fac blat cu nimeni. E important ca PSD să obțină un scor bun la alegerile prezidențiale”, a comentat Dăncilă.

Ea s-a declarat mirată de declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu privire la declarația despre o ”guvernare impotentă”.”Probabil se referă la miniștrii dumnealui” a fost replica premierului cu privire la declarația președintelui ALDE despre o ”guvernare impotentă”.

Dăncilă a abordat și acuzațiile de blat cu Klaus Iohannis, la care s-a referit Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a spus că ”este regretabil”. Dăncilă a susținut că ”i-am spus domnului Tăriceanu pe cine am desemnat”, subliniind că era normal să fie o propunere din PSD.