Aflată vineri în turneu electoral în Timişoara, Viorică Dăncilă a susţinut o conferinţă de presă, unde a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. Ea a fost pusă într-o poziţie jenantă de către o jurnalistă, atunci când a fost întrebată despre cunoştinţele ei de limba engleză.

Dăncilă: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România și haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri.”

Jurnalistă: „Să știți că limba engleză nu e nimic dus în derizoriu.”

Dăncilă: „Vreți să duceți în derizoriu anumite realizări pe care acest Guvern le-a făcut pentru România. Să știți că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză şi-i apreciez pentru acest lucru, orice limbă străină, dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc şi spun foarte uşor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară.

Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile. De fiecare dată mi-am susţinut ţara şi am obţinut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puţin bine o anumită limbă străină, eu cred că este relevant, dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei şi cu câtă demnitate îţi reprezinţi ţara, atât în ţara ta, dar mai ales în afara graniţelor.”

Discuţia poate fi urmărită de la minutul 35:54.