Bătălie pe putere pe viață și pe moarte în PSD. După încarcerarea lui Liviu Dragnea, a început o adevărată vânătoare la adresa apropiaților acestuia. După ce au fost trecuți pe linie moartă Lia Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu, acum vine rândul altui greu să fie lăsat fără funcție.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, nu mai are scăpare. Se fac presiuni mari în PSD pentru demiterea acesteia. Sunt nemulţumiri mari în rândul liderilor social-democraţi, mulţi dintre ei cerând ca ministrul de Interne să plece din Guvern. Acest moment ar putea urma la remanierea extinsă pregătită de premier. Premierul a discutat cu ministrul de Interne despre problemele de guvernare, anunță RTV.

Zilele lui Carmen Dan în Guvernul Dăncilă sunt numărate, după ce mai mulţi lideri social-democraţi cer remanierea ei.

Și sindicaliștii din Poliție îi cer demisia lui Carmen Dan. Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, îi cere lui Carmen Dan să plece de la Ministerul de Interne, reprosându-i acesteia „atitudine făţarnică” faţă de oamenii din minister a ministrului şi că a „ascultat, cu capul plecat, ordine menite să destabilizeze această ţară, ordine transmise mai departe, cu orice risc,pentru protejarea unui infractor de drept comun, ce acum e după gratii”.