Viorica Dăncilă încasează lovitură după lovitură deși tocmai a fost aleasă președinte al PSD. Senatorii social democrați o umilesc în Parlament, aceștia reprezentând Opoziția din interiorul partidului care nu o mai vrea în fruntea Guvernului.

Senatorii au votat modificările privind votul din diaspora din Codul electoral abia din a doua încercare. Prima dată s-au abținut. Totul a fost o poliță plătită premierului care l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR.

Scandalul a izbucnit în momentul în care proiectul legislativ a picat la vot. Fiind vorba de o lege organică, avea nevoie de 50% plus 1, dar a primit doar 68 de voturi, cu unul în minus față de cele 69 necesare.

Au fost 15 abțineri, în condițiile în care doar UDMR a anunțat că se va abține și toate celelalte grupuri parlamentare au spus că vor vota modificările la Codul electoral. Iar grupul UDMR are doar 9 senatori. De fapt, doar 6 abțineri au venit de la UDMR, în timp ce restul de nouă – de la senatori social-democrați.

La al doilea vot, șase dintre acești social-democrați și-au schimbat opțiunea și au votat pentru, iar proiectul a fost adoptat de prima cameră sesizată.

Cel responsabil de situație ar fi liderul de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae, nu a fost prezent astăzi în plen. Atât absența acestuia, cât și abținerea de la vot a unor social-democrați ar fi o poliță plătită în urma tensiunilor cu Viorica Dăncilă, după ce aceasta a anunțat că-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, anunță Digi24.