De fapt, suntem toți păcăliți

Cunoscutul prezentator TV Dan Negru atrage atenția că ceea ce se întâmplă în supermarketuri nu este benefic pentru cumpărători. Mai exact, vedeta se referă la nevoia cumpărătorilor de a-și scana singuri produsele din cauza eliminării casierelor.

În opinia lui Dan Negru, acest lucru nu este un progres, în contextul în care „slujba ei va dispărea și eu voi face treaba ei”, mai ales că nu o „să fiu plătit pentru asta”.

„Am trecut pe la un supermarket azi și o casieră, Rodica scria pe ecuson, mi-a spus că astea sunt ultimele zile cu oameni la casele de marcat.

„Progresul, domnu’ Dan” a oftat femeia. I-am spus că eliminarea casierelor din supermarketuri nu e o formă de progres.

Eu, cumpărătorul, voi face treaba casierului. De fapt suntem toți păcăliți: slujba ei va dispărea și eu voi face treaba ei, voi scana produsele și apoi le voi pune în coș fără să fiu plătit pentru asta. Ăsta nu e progres!
Progresul e trecerea de la lumânare la bec, de la cal la motor!”, a transmis Dan Negru.

E reducere de personal, e economie, e concediere

Prezentatorul mai spune că încă mai așteaptă să vadă „progresul” în acest domeniu pentru că ceea ce se întâmplă este, de fapt, reducere de personal, economie, concediere. El punctează că toată lumea ar trebui să aibă curajul să spună pe nume ce se întâmplă de fapt.

„Din 7 litere, PROGRES, însemnă: „trecerea de la o stare inferioară la una superioară, de la vechi la nou”.

Unde e „noul” dacă eu preiau munca altcuiva fără să fiu plătit?

Aștept progresul, invenția care să schimbe felul de a face cumpărături. Până atunci, eliminarea doamnei Rodica e reducere de personal, e economie, e concediere. Orice dar nu progres!

Aveți curajul să-i spuneți asta! Curajul, da! E un progres!”, a transmis Dan Negru într-o postare pe pagina sa de Facebook.