Francezii de la Parrot, care au dezvoltat cea mai largă gamă de sisteme hands-free pentru maşini, au adus pe piaţa din România cele mai noi dispozitive al companiei.

Printre produsele lansate pe piaţa locală se numără prima unitate hands-free auto multimedia cu sistem de operare Android denumită Asteroid Smart, căştile Zik pe care le-a creat designerul Philippe Starck, sistemul de monitorizare wirless a plantelor Flower Power şi celebra dronă Parrot.

Acesta din urmă a fost lansată în anul 2012 şi a devenit un succes mondial. Compania a livrat peste 280.000 de unităţi în 51 de ţări.  Cea mai recentă ediţie AR.Drone Power Edition oferă mai multă distracţie graţie celor două baterii HD încoporate, cu o autonomie de zbor mai mare, de 36 de minute.

Până la finele anului Falcon Electronics va aduce în România şi gama de jucării interconectate prezentate anul acesta la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Este vorba de dronele Parrot Minidrone şi Parrot Jumping Sumo.

Jumping Sumo, un gadget de inspiraţie insectoidă, are capacitatea de a parcurge în viteză orice suprafaţă, executând sărituri de până la 80 de cm. Echipat cu un giroscop şi un accelerometru, se orientează perfect în casă, putând să vireze cu viteză la 90 de grade, ceea ce face ca niciun obstacol să nu fie prea dificil de depăşit. Modelul are o autonomie de 20 de minute şi poate fi controlat de la o distanţă de 50 de metri.

“Ne mândrim că suntem partenerul unui pioneier al dispozitivelor conectate şi credem că direcţia în care viitorul se dezvoltă este ce a acestor tehnologii”, a declarat Dan Cuţui, CEO al companiei Falcon Electronics.