Bihorenii au votat în mare parte cu Partidul Național Liberal, așa cum anunță filiala liberalilor din Bihor. Așadar, Partidul Naţional Liberal se situează pe primul loc în preferinţele electorale ale bihorenilor, urmat de UDMR şi PSD,  în urma numărătorii paralelă în circa 97% din cele 655 de secţii de votare organizate în judeţ.

Rezultatele arată că, pentru Senatul României, lista PNL a obţinut 33,99% dintre voturile bihorenilor, UDMR a adunat 21,36%, iar PSD – 19,26%.

Nimeni nu se aștepta la asta

Însă surpriza de abia acum vine. Pe locul al patrulea în preferinţele bihorenilor se situează Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), care a primit 8,67% dintre voturi.

Partidul despre care nu se știa prea multe lucruri a reușit să întreacă partidul lui Dan Barna. Așadar, Alianța USR-PLUS s-a situat pe locul al cincilea, având 6,89 procente.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, dar și PMP nu întrunesc pragul electoral, acestea adunând 3,65 procente, respectiv 2,19 procente.

Rezultatele pentru Camera Deputaților

Pentru Camera Deputaţilor, lista PNL a primit în Bihor cele mai multe voturi, 32,57%, arată rezultatele parţiale. Urmează UDMR – cu 20,96%, PSD – 18,72%, AUR – 8,54%, Alianţa USR PLUS – 7,01%, Pro România – 3,84% şi PMP – 2,49%.

AUR a înregistrat multe voturi și în diaspora

Marele câștigător al votului nu doar din țară, ci și din străinătate este nou venitul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), partidul surpriză al alegerilor parlamentare din 2020. AUR a obținut peste 23% din voturile românilor din străinătate, potrivit rezultatelor provizorii furnizate de BEC

La Senat, AUR avea 23,6% din voturi, iar la Camera Deputaților, 23,1%, după numărarea a peste 78% din voturi.

Trebuie spus că Diaspora este socotită separat față de alegerile din țară. Românii din străinătate au la alegerile parlamentare locuri distincte în Parlament. Vorbim despre 6 locuri de parlamentar.