Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR-PLUS, a declarat, în cadrul unei dezbateri live pe tema digitalizării administraţiei publice, a priorităţilor şi oportunităţilor europene privind tranziţia digital şi despre cum pot fi folosite aceste lucruri în plan local, că România trebuie să țină pasul cu digitalizarea.

“Avem ocazia să discutăm despre cum digitalizăm serviciile publice, cum digitalizăm economia din România, de fapt, cum o aliniem la modernitate. Pentru că, dacă nu facem noi pasul odată cu această digitalizare care acoperă Europa, ne va prinde din urmă şi riscăm să ne prindă nepregătiţi. Această digitalizare nu poate să fie neutră.”, spune Dacian Cioloș.

Europarlamentarul a mai spus că, în cazul în care vom fi nepregătiți, riscăm să plătim scump din mai multe puncte de vedere.

”Sau o folosim ca oportunitate sau, dacă nu ţinem pasul cu ea şi ne prinde din urmă, riscăm să plătim foarte scump această nepregătire.

Şi din punct de vedere al serviciilor publice, şi din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere social”, a declarat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș a ales ca dezbaterea să aibă loc la Cluj

Acesta a mai precizat că a ales să organizeze la Cluj-Napoca dezbaterea, deoarece “Clujul e un oraş eminamente european, care dă tonul în România pe multe proiecte de avangardă, de reformă, de transformări, de evoluţie a României şi atunci e cumva un lucru firesc să conectăm Clujul la dezbaterile din Parlamentul European“.

La dezbatere au mai participat, printre alţii, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi europarlamentarul USR-PLUS Dragoş Tudorache.

În plus, europarlamentarul şi-a lansat, vineri, la Cluj-Napoca, un birou de europarlamentar, al doilea din ţară, după cel din Braşov.