Dacian Cioloș, președintele USR, dorește refacerea coaliței. Acesta a răspuns afirmaţiilor premierului demis, Florin Cîţu, deoarece consideră că a „înţeles importanţa momentului”. Dacian Cioloș consideră că un guvern de trei luni de zile nu va reuși să rezolve criza actuală prin care trece România. Președintele USR anticipează că această criză va reveni la primăvară.

„Am înţeles că domnul Cîţu spunea că trebuie să înţelegem importanţa momentului şi tocmai pentru că am înţeles importanţa momentului am propus refacerea coaliţiei. Acuma, domnul Cîţu nu mai e premier şi nu mai e premier pentru că a picat în Parlament, deci să reluăm discuţia asta ar trebui ca dânsul să fie premier. Sau, eu ştiu, pentru că dânsul nu mai e premier să compensăm noi cu ceva? Păi eu ştiu că USR a compensat cu doi miniştri care au fost daţi afară de premierul Cîţu. Dar ăsta e un subiect al trecutului.”, a afirmat Dacian Cioloş la B1 Tv.

În momentul de față, în ceea ce privește Guvernul României, Dacian Cioloş a precizat că până acum s-a discutat despre programul de guvernare şi despre „măsuri care trebuie luate, de modul în care ar trebui să funcţionăm în coaliţie ca să ştim că lucrurile pot merge înainte, că reconstrui încrederea unii în ceilalţi”.

Dacian Cioloș nu crede că un guvern cu mandat pe termen scurt va rezolva problemele din țară

Președintele USR este de părere că România poate depăși criza politică actuală doar printr-un guvern majoritar.

„Important e cum putem construi viitorul cu o majoritate solidă şi nu cu un guvern pe trei luni de zile. Ce facem de fapt? Cu acel guvern pe trei luni de zile nu facem decât să amânăm rezolvarea crizei pentru la primăvară, pentru că problema va reveni, doar dacă PNL-ul nu are o înţelegere cu PSD-ul să guverneze împreună până în 2024, pentru că altfel nu văd cum”, a adăugat Dacian Cioloş.

La aceste declarații, Florin Cîțu a spus că cel mai înțelept lucru pe care l-ar putea face USR este să susțină guvernul minoritar și să aștepte sosirea primăverii.

”Şi eu şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR. Noi am făcut o concesie (…) este momentul ca şi cei de la USR să înţeleagă importanţa momentului prin care trece România, să facă un pas şi să spună că vor susţine acest guvern minoritar şi vom putea discuta din nou, peste şapte, opt luni de zile, dacă vom avea timp”, a declarat Florin Cîţu, adăugând că „trebuie să trecem peste perioada de iarnă”.