Austria este din nou atacă extrem de dur. Refuzul cancelarului Nehammer de a accepta România în Schengen l-a făcut pe Rareș Bogdan să explodeze. El a avertizat că am putea controla minuțios, fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria.

„Ce-am mai avea de făcut pentru a adera la Schengen, dacă nu putem să ne bucurăm de ajutorul atâtor companii austriece cu cifre de afaceri colosale în România? Am putea, de pildă, să ne folosim de logica mincinoasă a lui Nehammer legată de migranții ilegali”, a spus Rareș Bogdan.

Camioanele către Austria, luate la verificat

El a spus că trenurile și camioanele cu destinația Austria ar putea fi luate la verificat. Timp de 2-3 zile s-ar putea căuta dacă nu cumva scapă vreun migrant ilegal pe la granița României. Replica sa vine în contextul în care Austria refuză aderarea României la Schengen. Motivul invocat de cancelarul Nehammer ar fi legat de pericolul migrației ilegale.

„Am putea controla minuțios, fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria, să nu scape cumva vreun migrant ilegal pe la granița României. Inclusiv trenurile cu țiței și produse petroliere, a scris europarlamentarul PNL Rareș Bogdan pe Mediaflux.

Rareș Bogdan, mesaj categoric către Austria

În materialul publicat aici, liderul PNL a vorbit de urgența reformei Tratatului Uniunii Europene. În opinia sa, dacă mai are nevoie cineva de o dovadă în acest sens, să privească încă o dată către blocarea de către Austria a accesului României în Spațiul Schengen.

„Chiar dacă lucrurile ar trebui să fie simple, în economia politică europeană democrația e un lucru complicat, căci distanța cea mai scurtă dintre două puncte nu este linia dreaptă”, a spus Rareș Bogdan,

El a mai spus că, în mod ironic, eurodeputații austrieci susțin aderarea României la Schengen. În schimb, cancelarul Karl Nehammer are alte interese.

„Nu le va scrie în memorii, căci ar trebui să-și devoaleze simpatiile intime. Iar dacă ar face-o, ghinion, căci cine să îndrăznească să suspende fondurile din PNRR-ul austriac? Iar Tratatul nu prevede eliminarea din UE. Chiar dacă ar prevedea, există teoria că trebuie să-ți ții prietenii aproape, iar dușmanii și mai aproape. Chiar dacă te sufocă? Chiar, căci oricum, nu le poți arăta ușa”, a mai spus liderul PNL.

Karl Nehammer
Karl Nehammer, cancelarul Austriei/SURSA FOTO: Facebook

Condiția în care aderarea la Schengen s-ar produce într-o secundă

El a mai susținut că în lipsa unei diplomații economice eficiente, un concept pe care alte state îl aplică de mult, cu succes, României nu-i mai rămâne decât să spere că într-o zi, cuprins de remușcări, „Nehammer va ridica piciorul de pe frână”.

„Dar în acest timp, să ne gândim, o secundă, că Parlamentul ar căpăta puterea de a decide. E clar, aderarea s-ar produce în secunda următoare”, a mai notat liderul PNL.

El a amintit și un anumit lucru care îi dă frisoane. Acesta a fost transmis de liderul PNL încă de acum un an.

„Dacă din iulie 2024, jumătate dintre eurodeputați vor fi extremiști? Cu acest coșmar viu, sumbru, putem trăi? Nu putem, căci acest coșmar continental este tot ce își dorește Vladimir Putin. Planul său ideologic conține o Românie măcinată de euroscepticism, cetățeni depresivi care înjură Bruxelles-ul, manipulați de circari fără Dumnezeu. O populație căreia îi tremură genunchii, abonată la sărăcie, fără bani europeni, este tot ce își dorește în România”, a mai notat Rareș Bogdan.