După ce miercuri seara a dat afară secretarii de stat ai USR PLUS din ministere, premierul Florin Cîţu continuă curăţenia din aparatul administrativ.

Următoarea ţintă: prefecţii USR PLUS. Joi, prim-ministrul a demis prefecţii şi subprefecţii care fuseseră numiţi din partea USR PLUS.

Este vorba, mai exact, despre 14 prefecți și 28 de subprefecți susţinuţi de această formaţiune politică.

„Am emis actele pentru demiteri de prefecți și subprefecți. Nu vom numi prefecți noi, ci se vor prelua atribuții. În acest moment nu facem alte numiri. Au fost implicați subprefecții în campanii și știu despre ce este vorba în activitate”, a declarat, joi, Florin Cîţu.

Ionuţ Moşteanu, acum două zile: Colegii mei rămân acolo (…) Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară

În urmă cu două zile, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, spunea clar că prefecţii şi subprefecţii nu-şi vor da demisia.

“Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului.

Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, spunea, marţi, Ionuţ Moşteanu.

Nu se pune problema nici de demisii din funcţiile de conducere ale Parlamentului, cum ar fi la Senat, unde preşedinte este Anca Dragu, care este tot o funcţie politică, a mai precizat Moşteanu.

„Nu discutăm de Parlament aici. Parlamentul funcţionează foarte bine, în comisii, în plen, discuţia este doar despre guvern. Trebuie să plece Florin Cîţu”, declara liderul deputaţilor USR PLUS.

Cîţu: Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD

Miercuri, întrebat de Antena 3 ce plănuieşte cu secretarii de stat şi prefecţii USR PLUS, premierul Florin Cîţu preciza:

“Vă spun teama mea, o teamă onestă: Dacă rămân, dar nu am luat o decizie, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD pentru că astăzi aceasta este coaliţia – AUR, PSD şi USR.

Cei care sunt astăzi numiţi de USR pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Eu nu vreau să am guvernare cu AUR şi PSD şi atunci mai bine îi înlătur ca să nu existe niciun fel d discuţie. Încă nu este luată o decizie.”

Sursa foto: Capital