La Parchetul General este tensiune maximă. După ce Augustin lazăr a ieșit din decor, toată lumea aștepta ca lucrurile să se liniștească. Venirea în loc a lui Bogdan Licu se pare că a agitat, însă, și mai mult apele. Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3, care citează surse, mai mulţi procurori vor să conteste numirea lui Bogdan Licu în fruntea instituţiei.

Acesta este timp de două luni șeful interimar al instituției, după iesirea la pensie a lui Augustin Lazar. Bogdan Licu este cel de-al doilea adjunct al lui Augustin Lazăr. El a mai deținut această funcție după demisia fostului procuror general Tiberiu Nițu. În acea perioadă, el a solicitat redeschiderea anchetei în dosarul Revoluției, trimis recent in judecată.

Potrivit sursei citate, secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ar fi creat un precedent periculos cand l-a delegat pe Bogdan Licu pe functia de de procuror general. Motivul: potrivit legii funcţia trebuia să treacă automat la prim-adjunct, adică Laura Oprean. Numai că secţia şi-a arogat dreptul de a numi cu de la sine putere persoana care să conducă Parchetul General.