Conducerea PSD ar fi decis, marţi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, să-l schimbe din funcţie pe Liviu Alexa, cel care deţine preşedinţia organizaţiei de la Cluj. Înlocuitorul său ar urma să fie Gheorghe Şimon, fost ministru al Economiei.

Liviu Alexa era unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea. El a fost numit la conducerea organizaţiei PSD Cluj la propunerea Vioricăi Dăncilă şi s-a remarcat imediat prin jignirile publice. În luna octombrie, Alexa a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook în care îi numea pe jurnaliștii din Cluj „boschetari de presă”.

„De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari, degeaba vă supărați, sunt niște boschetari de presă, au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și îi jignește pe jurnaliști. Bă, nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist”, spunea acesta, potrivit romaniatv.net.

Liviu Alexa (sursă foto: Ziar de Cluj)

Preşedintele Marcel Ciolacu nuanţează „demiterea” lui Liviu Alexa

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că la Cluj a fost numit un coordonator – Gheorghe Şimon, pentru că existau tensiuni între conducerea a organizaţiei şi parlamentarii din judeţ. Întrebat de ce a fost schimbat Liviu Alexa de la şefia PSD Cluj, Ciolacu a explicat că la această filială a fost numit un coordonator care se va ocupa de organizarea alegerilor interne.

„Domnul Liviu Alexa face parte în continuare din conducerea PSD Cluj. Acolo a fost numit un coordonator, domnul Gheorghe Şimon, el a mai răspuns de judeţul Cluj la alegerile europarlamentare. Existau anumite tensiuni între conducerea actuală a organizaţiei şi parlamentarii de Cluj. Sunt ferm convins, ca şi data trecută, cu chibzuinţa ardelenească a colegului meu, domnul Şimon, lucrurile vor intra într-o normalitate şi în acea organizaţie vor fi alegeri corecte, libere şi aşteptate de membrii PSD”, a spus Ciolacu, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD.