Cunoscutul om de afaceri Gigi Nețoiu este într-un adevărat război cu rromii din zonă. Mașina fostului acționar de la Dinamo a devenit acum ținta atacurilor, după ce angajații săi au avut un conflict cu un cioban. Afaceristul a spus chiar că angajatul său a fost la un pas de moarte după ce i-a interzis unui cioban să intre cu caprele pe terenul său.

Gigi Nețoiu, probleme cu rromii

„E o problemă mai veche cu aceste clanuri. În Cetate, acum un an jumătate, a fost o crimă. Doi bărbați, un tată și un fiu, au omorât un bărbat. Poliția nu a luat niciun fel de măsură. Este incredibil ce s-a întâmplat aici. El are capre și eu am cumpărat împreună cu Borcea 30 de hectare de vie. Eu am anunțat poliția, nu am văzut. A fost tentativă de omor, a dat cu toporul în mașină exact cum ați văzut. Un angajat de-al meu era să fie mort dacă nu se ferea. E aceeași poveste ca la Bolintin”, a declarat Gigi Nețoiu la România TV.

Potrivit afaceristului, Poliția nu face nimic deși știu de această problemă. De asemenea, angajatul lui Gigi Nețoiu a povestit, încă speriat, despre incident.

„Eu în calitate de angajat al domnului Nețoiu am fost la vie. Atunci l-am văzut pe om cu caprele. I-am spus că nu are voie și a început să înjure și să amenințe. Pe drum ne-am întâlnit cu fiul acestuia. A ieșit cu toporul la noi”, a spus angajatul lui Gigi Nețoiu.

Ce au declarat polițiștii?

Forțele de ordine au intervenit de urgență la fața locului și au reușit să stingă scandalul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Poliţia Judeţeană Dolj a transmis că duminică, în jurul orei 12.30, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au fost sesizaţi de un bărbat de 35 de ani, din comuna Cetate, despre faptul că ar fi fost agresat de mai multe persoane.

“La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit faptul că bărbatul de 35 de ani a surprins o turmă de caprine într-o cultură de viţa de vie, din extravilanul comunei Cetate. În urma unor discuţii contradictorii cu persoanele care însoţeau animalele, bărbatul ar fi fost ameninţat cu acte de violenţă şi lovit cu un obiect contondent în zona braţului drept. De asemenea, autoturismul cu care se afla acesta ar fi fost lovit, fiind spart geamul lateral dreapta spate”, se arată în comunicat.

Conflictul a fost aplanat de poliţişti. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere.

Unul dintre angajaţii lui Gigi Neţoiu a povestit pentru Mediafax incidentele grave care au avut loc astăzi pe domeniul „Comandantului”.

„Noi, angajaţii domnului Neţoiu, rămânem peste iarnă, pentru a asigura paza domeniului. Azi-noapte, mi-a intrat un ţigan din zonă cu caprele, ca să mânânce capetele de vie. Dimineaţă, s-a schimbat tura la pază. Au venit iarăşi ţiganii, au sărit câinii lor, iar oamenii de la pază au fugit cu maşina. Au fost opriţi de ţigani şi bătuţi. Au fost loviţi cu topoarele.

Unul dintre colegii mei a primit lovituri în mână, apoi s-a ascuns în maşină. Le-a fost spartă partea dreaptă a lunetei. Au lovit cu toporul în maşină. Automobilul are partea dreaptă distrusă. Dacă nu se apăra şi nu intra în maşină, colegul meu ar fi fost, probabil, omorât.

Totul s-a întâmplat astăzi (n.r. – duminică, 16 ianuarie), în jurul orei 10.30. Acum, colegii mei sunt la Poliţia Cetate, unde dau declaraţii despre ce s-a întâmplat”, ne-a declarat Luşu Sîrbu, paznic pe domeniul lui Neţoiu.