AmCham, Camera de Comerț Americană din România, neagă ferm orice implicare în organizarea întâlnirii pe care premierul Viorica Dăncilă o va avea cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pence. Organizația, care adună cele mai importante nume de corporații americane prezente și în România, a postat un amplu comunicat de presă, pe site-ul propriu. 

” Pentru a răspunde tuturor informațiilor vehiculate în presă și pentru a evita orice eventuiale confuzii induse opiniei publice și mediului de afaceri, AmCham România- Camera Americană de Comerț- neagă orice implicare în organizarea vizitei pe care premierul României o face în Statele Unite. Organizația noastră nici nu a fost solicitată în acest sens”, transmite AmCham, printre altele.

În presă au apărut, citând surse guvernamentale, informații conform cărora AmCham ar fi fost implicată în organizarea vizitei lui Dăncilă în SUA.

Premierul Viorica Dăncilă participă, începând de astăzi, la o vizită în Statele Unite, al cărei principal eveniment este întâlnirea cu vicepreședintele administrației Trump, Mike Pence.