Stănescu a menționat că PSD trebuie să facă în următoarea reuniune a Comitetului Executiv (CEx) o analiză ”profundă” a rezultatului alegerilor europarlamentare, pe care l-a descris ca fiind ”dezastruos”.

“Noi am pierdut alegerile din cauza noastră. Opoziţia nu a venit cu nimic”, a afirmat el.

El a mai precizat că expiră perioada de interimat la unele ministere şi se aşteaptă ca preşedintele Iohannis să dea “cât mai repede” un răspuns referitor la propunerile de miniştri înaintate de premier.

“Aşteptăm ca preşedintele – pentru că o să fie JAI-ul şi nu se poate duce un ministru interimar la JAI – să numească cât mai repede miniştrii pe care doamna prim-ministru i-a trimis spre validare la Cotroceni. Doamna prim-ministru l-a întrebat, mi-a spus lucrul ăsta, l-a întrebat şi a zis ‘cât de repede’, acesta a fost răspunsul (…). Cât de repede nu ştiu ce înseamnă, pentru că deja cred că pe 6 iunie expiră şi interimatul, adică mâine. Deci mâine ar trebui să îi cheme la Cotroceni, să îi valideze. Corlăţean cred că nu, o altă propunere. Aproape sigur că va pleca şi Viorel Ştefan, probabil că doamna prim-ministru urmează să facă o analiză mai amplă şi probabil că vom veni cu o remaniere mai amplă, spun eu, nu acum, imediat, poate puţin mai târziu, dar e decizia prim-ministrului aici, cred că după moţiunea de cenzură”, a afirmat Stănescu la un post de televiziune.

Senatorul Paul Stănescu, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării, a spus că nu va intra din nou în Guvern.

“Vă spun deschis, nu voi merge în Executiv din considerentele următoare: cred că partidul are mare nevoie de unitate, de solidaritate, partidul trebuie să fie reorganizat (…). Sunt colegi mult mai tineri ca mine care pot avea anumite funcţii, o să facem o analiză pentru că (…) trebuie obligatoriu ca relaţiile dintre instituţiile statului să funcţioneze foarte bine. Şi eu sunt convins că vom avea colegi pentru aceste ministere şi instituţii ale statului, dar eu spun mai simplu: trebuie să mai fie cineva şi la munca de jos”, a spus preşedintele executiv interimar al PSD, care este şi preşedinte al organizaţiei social-democrate din judeţul Olt, potrivit Agerpres.