Potrivit senatorului liberal Florin Cîțu, gaura din buget a fost rostogolită de guvernarea PSD-ALDE încă din 2017 şi ascunsă prin artificii contabile, motiv pentru care Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă au refuzat să semneze pe propria răspundere Bugetul, a declarat senatorul PNL, Florin Cîțu, pentru B1 TV.

„Aici este vorba de un deficit pentru prima jumătate a anului. Nu se ştie exact cât va fi la sfârşitul anului. (…) De aceea această disperare. Este o gaură care este rostogolită de PSD-ALDE începând cu 2017, pentru că nu este ceva care s-a format peste noapte. Este o gaură rostogolită prin programul de guvernare din 2017, 2018 şi până astăzi. Este ascunsă prin artificii contabile în acest doi ani de zile,” susține Florin Cîțu.

El l-a şi criticat pe Eugen Teodorovici pentru faptul că nu ar face nimic în privința evaziunii fiscale și nici a informatizării ANAF – ambele două probleme foarte vechi ale Ministerului Finanțelor.

„N-am auzit nimic la Teodorovici despre evaziune fiscale. Ştie foarte bine că sunt sectoare întregi în economie unde doar dacă ar cere să se facă plată sau informatizarea ANAF, ar rezolva problema evaziunii fiscale”, a declarat Florin Cîțu.

Nu în ultimul rând, senatorul PNL atrage atenția că planul PSD-ALDE este să reducă numărul de angajaţi din administraţie însă nu pe criterii de performanţă, ci pe criterii de relaţii.

„Vă garantez că Teodorovici va da afară toţi oamenii care nu au nicio legătură cu PSD. (…) Dacă vor fi dat afară oameni din sectorul bugetar, vor fi daţi numai pe criterii politice”, a precizat senatorul.