Potrivit ultimelor informații, telefonul folosit în urmă cu o lună la asasinarea afaceristului din Arad Ioan Crișan, în explozia mașinii, ar fi fost un Alcatel, scrie publicația locală AradOnline.

Amintim faptul că Ioan Crişan a murit în data de 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. În acest caz, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad la „omor calificat cu premeditare”, după ce inițial cercetările au fost declanșate pentru infracțiunea de omor.

În același timp, surse din anchetă au precizat pentru sursa citată că telefonul care a declanşat bomba ucigaşă ar fi fost realizat de producătorul Alcatel. Același surse mai spun că telefonul folosit la asasinat era dotat cu un slot de card de memorie.

Deși a trecut mai bine de o lună de la explozia care a șocat România, ancheta în cazul de la Arad e în plină desfășurare. De menționat este faptul că, în cu câteva săptămâni Lucian Bode, ministrul de Interne, declara că ministerul pe care-l conduce a cooptat „cei mai buni specialiști” pentru a rezolva cazul.

În ceea ce privește suspecții, până în prezent nu a fost identificată nicio persoană care ar fi putut să amplaseze bomba în vehiculul omului de afaceri.

Ce a făcut Ioan Crișan înainte să fie asasinat 

Ultima persoană care l-a văzut în viață, sâmbătă, pe omul de afaceri Ioan Crișan, înainte ca acesta să moară ars în explozia mașinii sale, spune că probabil ”a fost ceva planificat”.

Mai exact, sursa citată susține că odată intrat în parcare, acesta ar fi băut o cafea în mod normal și nu a stat foarte mult, mai exact în jur de zece minute.

”În momentul în care a intrat în parcare nu a stat foarte mult, a mers să bea o cafea la cafenea, cum făcea el de obicei. În momentul în care noi ne pregăteam să deschidem și eram fiecare cu treaba lui, dintr-o dată am auzit explozia foarte puternică, am văzut o lumină roșie. Nu știam ce se întâmplă, apoi, la câteva secunde a început să ia foc, un fum gros.

A stat cam 5-10 minute la terasă. Cineva a încercat cu un extinctor mai micuț să stingă incendiul, dar în momentul în care a văzut că ieșea fum foarte puternic s-a speriat și a văztut că nu are ce să facă. În acel moment, focul s-a pornit și mai tare.

Probabil că ceva de la rezervor s-a scurs sau probabil că ceva a fost planificat”, a spus o tânără, ultima persoană care l-a văzut în viață pe omul de afaceri, potrivit Antena 3.