Cursul actiunilor Asirom oscileaza i jurul valorii de 15.000 lei/actiune. Valoarea actiunilor a crescut fiind sustinuta de achizitiile efectuate de fondurile de investitii Broadhurst si Lindsell. Numarul mic de actiuni ramase pe piata determina o restringere a interesului altor investitori, operatorii din piata considerind ca o retragere a celor doua fonduri cipriote de pe piata va provoca cu siguranta o scadere a cursului.
Lindsell Enterprises Ltd. a efectuat doua oferte de preluare a peste 40% din actiunile Asirom, ambele esuate. Cele doua fonduri de investitii detin 8,3% din actiunile societatii de asigurare. Actionarii semnificativi ai Asirom detin aproape 94% din totalul actiunilor emise, micii actionari contind cu numai 6%. Chiar dintre acestia, sunt putini dispusi sa-si vinda actiunile detinute, tranzactiile avind si un caracter speculativ accentuat. De la iceputul anului au avut loc doua modificari importante i structura actionariatului Asirom. in luna martie, banca Turco-Romina a cedat integral pachetul de actiuni detinut – 9% i favoarea societatii Interagro. O alta tranzactie s-a desfasurat i luna august, cind Tiberiu Postelnicu a devenit actionar semnificativ, cu un procent de aproape 10%. Aceasta tranzactie a fost deosebit de interesanta, itrucit pachetul a fost achizitionat de la FPS prin intermediul SIF Oltenia.
Asirom este cotata drept una dintre cele mari companii de asigurari de pe piata romineasca, detinind aproximativ jumatate din piata asigurarilor globale, cu o cifra de afaceri de peste 100 milioane USD.