Daca esti singur / singura, tu unde cauti o femeie, un barbat serios pentru o relatie de dragoste? Pe un site de matrimoniale? Intr-o agentie matrimoniala?

Inainte sa te decizi, sa facem impreuna o analiza comparativa sa intelegem avantajele si dezavantajele lor.

Site-urile Matrimoniale

Daca intentionezi sa te inscrii pe un site de matrimoniale, trebuie sa stii ca site-urile matrimoniale, fie ele gratuite sau cu plata (de la 10 euro pe luna), nu sunt o metoda eficienta pentru gasirea unui partener serios, din urmatoarele motive:

1. fotografiile si informatiile completate de catre membri la inscriere nu le verifica nimeni, asadar majoritatea conturilor pot fi false. Sintagma „profile verificate” afisata pe unele site-uri, ar trebui sa ridice primele semne de intrebare.
2. anumite site-urilor matrimoniale gratuite din Romania nu respecta confidentialitatea fotografiilor. Zilnic sunt distribuite pe Facebook, Twitter ori Instagram fara acordul persoanelor in cauza.
3. unele site-urile matrimoniale gratuite nu afiseaza datele de identificare, adresa si numarul de telefon al detinatorului legal.
4. cf. definitiei din DEX ’98, semnificatia cuvantului matrimoniale este legata strict de casatorie si relatii serioase. „MATRIMONIÁL, -Ă, matrimoniali, -e, adj. De căsătorie, privitor la căsătorie”. Ori, utilizatorii site-urilor matrimoniale, in multe cazuri din lipsa educatiei, asociaza in mod gresit cuvantul „matrimoniale” cu „relatii intime”. Prin urmare, pe un site de matrimoniale gasesti mai degraba persoane care cauta aventuri si relatii de scurta durata.
5. publicitate mincinoasa cu privire la numarul de membri. Unele site-uri romanesti declara ca au sute de mii de membri inscrisi, unul ca are peste 1.500.000. Intreaba-te cati membri s-au conectat in ultimele 6 luni.
6. Rata de raspuns la mesajele trimise pe un site matrimonial (online dating) este sub 20%.

Agentiile Matrimoniale

Daca intentionezi sa te inscrii intr-o agentie matrimoniala trebuie sa stii ca in cadrul serviciilor de intalniri personalizate (matchmaking), o agentie matrimoniala are urmatoarele obligatii contractuale:

– sa actioneze cu maxima confidentialitate, discretie si profesionalism; sa analizeze personalitatea, integritatea potentialilor candidati si sa verifice informatiile primite.
– sa preselecteze si sa organizeze intalniri cu domni ori doamne singure, serioase si cu stiluri de viata asemanatoare, tinand cont de preferintele fiecarui client in parte.

„Un client se simte mai in siguranta cand stie că un matchmaker profesionist din cadrul agentiei matrimoniale a intalnit si a verificat in prealabil identitatea si informatiile referitoare la persoana cu care urmeaza sa faca cunostinta.” spune Ana Raluca, administratorul Agentiei Cupidon.

Ce stim despre Agentia Cupidon?

Agentia Cupidon este o agentie matrimoniala care faciliteaza intalniri pentru relatii de dragoste pe termen lung in vederea casatoriei, intre barbati si femei singure din Romania sau din străinătate.

Cupidon.ro este online din anul 2000. Agentia Cupidon propune un serviciu de dating online ca site de matrimoniale si un serviciu de intalniri personalizate ca agentie de matchmaking sau popular spus agentie matrimoniala.

Cupidon a devenit un Brand care si-a castigat notorietatea prin profesionalismul serviciilor matrimoniale oferite catorva sute de barbati si femei singure.

Agentia Cupidon si brandul Cupidon au la baza o poveste de dragoste inedita intre Ionut si Raluca. Ei s-au întâlnit online pe cupidon.ro si-au unit destinele prin taina casatoriei si formeaza un cuplu fericit. Brandul Cupidon nu este doar o afacere ci este o experienta reusita împărtășită persoanelor singure care sunt incurajate sa-si caute sufletul pereche. Cupidon promoveaza exclusiv relatiile serioase pe termen lung, casatoria si familia.

Cine sunt clientii unei agentii matrimoniale?

La agentiile matrimoniale fac apel domni respectabili ori doamne distinse care au un statut socio-profesional bine definit, o educatie aleasa, oameni de afaceri, avocati, medici, arhitecti, profesori, profesioniști din sectorul corporativ sau din sectorul public, cu un venit peste medie, persoane serioase din Romania si din strainatate, care sunt in cautarea unui partener de viata compatibil.

Cat costa servicile unei agentii matrimoniale?

„Inscrierea este gratuita si poti beneficia de intalniri gratuite daca un membru abonat doreste sa te intalneasca. Daca tu soliciti o cautarea personalizata, onorariul porneste de la 150 euro pentru o intalnire. Pentru unii pretul pare mare, insa tine la distanta atat vanatorii de aventuri si relatii pasagere, cat si persoanele nefrecventabile, fara ocupatie ori aflate in incapacite de a asigura nevoile unei familii”, spune Ana Raluca, administratorul Agentiei Cupidon.

Concluzia

In Romania doar cei de la Cupidon.ro propun ambele servicii matrimoniale. In speranta ca analiza a fost edificatoare, poti alege serviciul de intalniri care ti se potriveste: Online Dating sau Matchmaking.

Sursa: Cupidon