Cei de la PSD au pierut puterea, dar nici nu se gândesc să renunțe la ea fără să le pună bețe în roate liberalilor. Social democrații vor să blocheze cu orice preț înstalarea unui Guvern PNL condus de șeful liberalilor, Ludovic Orban.

Social democrații au făcut deja planul de blocare a noului Executiv. Aceștia vor încerca să amâne cât mai mult posibil ședința în care se va vota noul Cabinet. În plus, pregătesc audieri incendiare ale miniștrilor. Dacă primul Guvern propus de PNL nu trece, iar Klaus iohannis va insista și a doua oara tot cu Ludovic Orban, PSD ia în calcul să ajungă la Curtea Constituțională.

Nu sunt singurele piedici pe care PSD vor să le pună liberalilor. În prima fază, PSD nu vor asigura cvorumul de ședința, iar dacă cele partide nu se pun de acord nu se ajunge la vot.
La audierea miniștrilor propuși în comisiile de specialitate, pesedistii vor să facă show și să dea aviz negativ miniștrilor propuși de liberali. O pot face pentru că dețin majoritatea în continuare.
Dacă se ajunge la vot până la urma si Guvernul Orban nu trece, iar Iohannis îl va propune tot pe Orban să formeze guvernul, social democrații vor merge la CCR. Asta înseamnă timp câștigat pentru Dăncilă, anunță Realitatea TV.
Care sunt riscurile? Să nu avem un guvern cu atribuții depline care să dea țării un buget. Toate aceste găselnițe ale PSD înseamnă timp câștigat Guvernul Dăncilă.