Verificarea poate fi făcută la o rubrică specială denumita "Verifică online polita PAD!".

"Pentru a verifica valabilitatea poliţelor PAD emise prin societatea Omniasig, asiguraţii trebuie să introducă urmatoarele date: serie poliţă, număr poliţă, CNP/Numar identificare asigurat", se arată în comunicatul PAID.

Omniasig a început să emită poliţe PAD din data de 29 august 2013, iar până la data de 15 mai 2014 această societate a emis 66.896 asigurări obligatorii de locuinţă, din care poliţe PAD de tip A (prima obligatorie de 20 euro pentru construcţii cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic): 64.197 şi poliţe PAD de tip B (prima obligatorie de 10 euro pentru construcţii cu pereţi exteriori din caramidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic): 2.620.

Compania de asigurare Omniasig nu este acţionar PAID, dar are încheiat un protocol cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, ca urmare a modificării legislaţiei privind asigurarea obligatorie a locuinţelor din 17 iulie 2013, fiind societate de asigurare autorizată să subscrie riscuri de catastrofă.

Până în prezent PAID are în vigoare 1.194.884 poliţe PAD.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat percheziţii la câteva zeci de unităţi Omniasig din Bucureşti şi alte localităţi. Directorul general Mihai Tecău şi alţi 40 de directori din cadrul societăţii sunt suspectaţi de implicare în falsificarea mai multor poliţe.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat că angajații Omniasig antedatau contractele de asigurare, după ce asigurările pentru locuințe au devenit obligatorii, în iulie, anul trecut.

Potrivit Legii 260/2008 cu modificări, de la 17 iulie 2013 (data când au apărut în Monitorul Oficial modificările), poliţa obligatorie de locuinţă (denumită PAD) cuprinde trei riscuri (cutremur, alunecări de teren, inundaţii din calamităţi) şi trebuie făcută la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Directoratul Omniasig a declarat, într-un comunicat, că acţiunile de verificare desfăşurate la sediile societăţii de asigurări Omniasig de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise în a doua jumătate a anului 2013, iar activitatea curentă a companiei nu este perturbată în niciun fel.