Discurile de vinil se bucură în ultimul timp de o tot mai mare apreciere în rândul melomanilor, astfel că și cererea pentru ele este una ridicată.

Dacă dorești să renunți la o parte din colecția ta de discuri, iată cum poți obține un venit de pe urma acelor viniluri care nu îți mai sunt utile:

  1. Vinde discurile de vinil la un anticariat
Sursa: targulcartii.ro

Anticarii cu o bogată experiență în achiziția discurilor de vinil se vor deplasa gratuit la domiciliul tău dacă ai viniluri de vânzare din colecția ta, indiferent de numărul acestora. Plata pentru discurile de vinil pe care dorești să le vinzi se face pe loc, în numerar, astfel că tu poți folosi imediat suma de bani obținută.

Indiferent de genul din care fac parte discurile de vinil pe care vrei să le vinzi, anticarii sunt interesați să le cumpere. Tot ce ai de făcut este să selectezi discurile pe care vrei să le vinzi și să te asiguri că acestea nu prezintă deteriorări. De asemenea, verifică și coperta, care trebuie să fie în stare bună, ulterior poți contacta echipa anticariatului pentru a-ți vinde vinilurile.

  1. O colecție întreținută de viniluri este mai valoroasă

Atât modul în care depozitezi colecția ta de viniluri, cât și atenția pe care o acorzi în ceea ce privește utilizarea lor pot influența prețul acestora în momentul în care te hotărăști să le vinzi. Discurile de vinil trebuie să fie depozitate vertical și în coperta originală. Dacă ai posibilitatea, îmbracă discurile de vinil într-o folie protectoare pentru a oferi o mai bună siguranță copertei.

De asemenea, este recomandat ca periodic să ștergi de praf suprafața discurilor de vinil. În cazul în care dorești să cunoști valoarea discurilor de vinil pe care intenționezi să le vinzi, experiența anticarilor privind achiziția de viniluri îi recomandă pe aceștia să îți ofere prețul corect, conform cerințelor pieței.

  1. Cele mai scumpe discuri de vinil

Prețul unui disc de vinil vechi pe care dorești să îl vinzi se stabilește în funcție de mai multe criterii, și anume: cererea de pe piață pentru respectivul disc, artistul, albumul, data lansării, casa de discuri la care a fost înregistrat etc.

Printre cele mai scumpe discuri de vinil, care îți pot aduce o sumă considerabilă de bani, se numără discurile de vinil în ediție limitată ale unor artiști recunoscuți la nivel internațional, albumele pe vinil care conțin autograful interpreților, discurile de vinil ale unor artiști care au făcut istorie în muzică, precum Pink Floyd, Metallica, Michael Jackson, Elvis Presley, The Beatles etc.

  1. Proiecte hand-made din discuri deteriorate

Proprietățile materialului din care este confecționat un disc de vinil face ca acesta să fie maleabil atunci când este supus unei surse de căldură, ceea ce permite să îi dai orice formă dorești și, astfel, să îl folosești pentru diverse proiecte hand-made.

Online, găsești idei ingenioase prin care să refolosești acele discuri de vinil deteriorate care nu mai pot fi ascultate. Fie că alegi să le păstrezi, să le oferi cadou ori să le vinzi, refolosirea vinilurilor deteriorate reprezintă, în sine, o amortizare a investiției.

  1. Oferă-le cadou persoanelor apropiate

Dacă ai doar câteva discuri de vinil la care vrei să renunți și nu dorești să te deplasezi la sediul anticariatului preferat pentru a le vinde, le poți oferi cadou persoanelor dragi din viața ta.

Înainte de asta, îți recomandăm să afli care sunt artiștii preferați ai persoanei care va primi darul tău și să analizezi dacă îi poți oferi albumul artistului respectiv.

  1. Transformă copertele discurilor de vinil în opere de artă

Când un artist sau o trupă lansează un album, se acordă o atenție deosebită și copertei, iar în cazul discurilor de vinil, coperta reprezintă în sine o operă de artă. În cazul în care ai păstrat unele coperte de vinil de la discurile care s-au deteriorat, le poți transforma în tablouri. Poți face asta prin înrămarea lor, ori le poți personaliza, dacă ai înclinații artistice.

Colecționarea discurilor de vinil este o pasiune pe care tot mai mulți tineri o descoperă, astfel că atunci când alegi să renunți la acele viniluri care nu îți mai trezesc nicio emoție, poți obține și o sumă de bani care să te ajute pentru orice nevoi ai avea.