Potrivit cercetărilor GPeC există peste 20.000 de website-uri pe domeniu .ro care au funcție de „adaugă în coș”, însă dintre acestea doar 5.000 sunt active, iar 200 au cel puţin 1 milion euro cifră de afaceri anuală.

Un cumpărător online face, în medie, 8,2 achiziții pe an, iar 90% dintre cumpărătorii preferă să plătească ramburs adică în numerar, la livrarea produselor. 

Înainte de a achiziţiona produse online verifică pe site-ul magazinului următoarele date:
•    Denumirea persoanei juridice;
•    Numărul de inregistrare la Oficiul Registrul Comerţului;
•    Adresa poştală;
•    Număr de înregistrare fiscală;
•    Numar de telefon;
•    Adresa electronică.

Termenul de returnare a produselor achiziţionate online este de 14 zile de la primirea acestora. Termenul de returnare a banilor aferenţi produselor returnate este de 14 zile de la primirea acestuia de către agentul economic. Păstrează datele atât de identificare cât şi cele bancare ale agentului economic de la care ai achiziţionat produsele online: adresa website-ului, contul bancar, data efectuarii tranzacţiei, factura primită, numerele de telefon ce sunt inserate pe site, adresa poştala, persoana de contact etc. Aceste drepturi nu se aplică atunci când cumperi : ziare, înregistrări audio, video sau programe informatice, daca acestea au fost  desigilate; produsele care se pot degrada rapid, de exemplu anumite alimente, produsele personalizate, pachete turistice, cumpărături făcute pe o platforma de licitaţii online, servicii financiare pentru care se aplică reguli specifice, pariuri şi participarea la loterie. Atunci când cumperi online, perioada de livrare nu poate fi mai lungă de 30 de zile.