“Urmează-ți pasiunea!” În lumea consilierilor de orice este plin de asemenea sfaturiri. Totuși, realitatea este că acest lucru este infinit mai greu de făcut decât de spus. Până și definiția oficială a “profesiilor liberale”, pe baza căreia să se stabilească formula de impozitare aplicată de către stat este controversată și complicată.
Totuși există oameni care reușesc să-și transforme pasiunea într-o afacere. Iar unul dintre domeniile în care apar din ce în ce mai mulți amatori care-și doresc să devină profesioniști este cel foto / video. Multă vreme, banii obținuți din astfel de activități nu erau foarte mulți. În ultima vreme însă, pe măsură ce nevoia de diferențiere și de originalitate devine mai mare, sumele câștigate de fotografi și operatori video cresc și ele. Dezvoltarea industriei publicității a avut și ea un rol foarte important în creșterea acestei piețe destul de puțin cunoscute publicului larg.
De altfel, dinamica vânzărilor de aparate foto și video spune aceeași poveste. În vreme ce piața compactelor pentru amatori scade continuu sub presiunea îmbunătățirii calității fotografiilor și filmelor realizate cu telefonul mobil, piața aparatelor adresate profesioniștilor este în creștere constantă în ultimii ani.
Alex Gâlmeanu, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați fotografi ai momentului explică rețeta succesului său la CapitalTV.