Iată câteva sfaturi despre cum să cumperi un laptop de gaming ca să fii sigur că nu te va lăsa la greu atunci când te joci.

1. Asigură-te că laptopul are un procesor bun. Cele mai multe jocuri sunt dependente de procesor și pe acestea nu le poți actualiza într-un laptop gaming. Un procesor bun îți va da siguranța că laptopul tău va suporta jocuri la setări înalte pentru câțiva ani. Intel este cunoscut pentru faptul că are procesoare mai bune decât AMD; cu toate acestea, AMD este mult mai ieftin. Încearcă să mergi spre un I5, I7, R5 sau R7.

2. Fii atent la grafică. Dacă ai o placă grafică proastă, laptopul tău nu va putea să ruleze jocuri. Deci, trebuie să ai cu adevărat grijă. Cumpără un laptop gaming cu placa grafică AMD Radeon. Acestea nu sunt prea scumpe și sunt foarte bune. Modelul 7730M este un început bun, deoarece nu este costisitor și poate rula cele mai multe jocuri la setări înalte.

3. Obține cât mai multă RAM îți permiți. Un laptop gaming necesită cel puțin 8 GB de memorie RAM. Dacă nu are cel puțin atât, nu-l cumpăra. Vei obține cea mai bună performanță cu memorie RAM de 8 GB sau mai mare.

4. Cumpără un hard disk mare. Nu este atât de important, dar trebuie să fii conștient de faptul că nu poți pune hard disk-uri suplimentare în laptop-uri și știi că jocurile necesită mult spațiu pe hard disk. Deci, dacă nu mai ai spațiu, va trebui să cumperi unități hard disk externe care nu sunt atât de rapide atunci când sunt „în afară”.

5. Cumpără laptop pentru gaming cu ani de garanție suplimentară. Unele companii oferă un an garanție, ceea ce nu este suficient. Cel puțin doi ani de garanție îți pot garanta o viață mai lungă a unui laptop gaming. De exemplu, DELL oferă laptop-uri cu trei ani de garanție și au laptopuri foarte bune. Probabil ar trebui să le verifici mai întâi.

6. Dacă ai bani în plus, cumpără un laptop de gaming cu un SSD. Acestea sunt foarte rapide și cu un astfel de laptop ești pregătit pentru orice.

7. Nu cumpăra un laptop gaming pentru jocuri de mâna a doua precum World of Warcraft sau Candy Crush. Aceste jocuri pot fi suportate ușor și de o placă grafică integrată.

8. Evită touch-screen-urile. Acestea sunt mult mai scumpe și seacă bateria mai ușor.

9. Laptopurile de 17 sau 18 inci sunt mai puternice, dar cele mai puțin portabile, în timp ce cele de 13, 14 sau 15 inci sunt ușor de cărat, dar de multe ori le lipsesc componente de vârf.

10. Asigură-te că tastatura este confortabilă. Nu vrei să joci jocurile pe o tastatură moale sau, la polul opus, rigidă. Dacă îți este cu putință, fă o vizită la magazin și testează tastatura înainte să cumperi un laptop gaming.

11. Evită laptopurile cu afișaj mic (de exemplu mai puțin de 1920 x 1080).

13. Alege între rezoluție și viteză. Cele mai rapide afișări de 144Hz vin numai la rezoluția de 1920 x 1080 în acest moment, astfel că un ecran de 4K va fi mai lent.

14. Ia în considerare îmbunătățirea ulterioară. Multe tipuri de laptop gaming, deși nu toate, îți permit să faceți un upgrade la memoria RAM și la spațiul de stocare.

15. Durata de viață a bateriei va fi probabil proastă. Foarte putine notebook-uri de jocuri țin opt ore sau mai mult la o singură încărcare și vei avea cu siguranță nevoie de o sursă de alimentare pentru a obține cea mai bună performanță.