Acest tip de avocado a fost cultivat de Rudolf Hass, care a adaptat planta pentru a putea fi îngrijită în orice curte . În plus, Hass are o aromă plăcută de nuci, ușor mai dulce decât alte soiuri. Cultivat pentru prima dată în California, se crede că acest soi este un hibrid de soiuri de avocado mexican și guatemalez.

Dincolo de cultivarea fructelor, s-ar putea să doriți să creșteți în grădină un arbore de avocado Hass pentru frunzele atractive.

Avocado crește cel mai bine dacă beneficiază cel puțin șase ore de soare, sol bine drenat și temperaturi calde în timpul zilei

Acest pom fructifer crește cel mai bine dacă beneficiază cel puțin șase ore de soare, sol bine drenat și temperaturi calde în timpul zilei, cu temperaturi moderate spre seară.

Toate părțile arborelui de avocado Hass, inclusiv frunzele, fructele, semințele și coaja sunt considerate toxice pentru animalele de companie.

Îngrijirea arborelui de avocado

Dacă doriți să creșteți un arbore de avocado Hass, iată cerințele de îngrijire pe care trebuie să le cunoașteți.

  • Plantați în sol afânat, bine drenat
  • Alegeți o locație care primește lumină puternică, indirectă
  • Udați bine, dar nu până la suprasaturare
  • Folosiți îngrășământ în lunile de primăvară, vară și toamna

Lumină

Pentru un copac luxuriant, cu frunze și o producție de flori, copacii de avocado Hass ar trebui să primească cel puțin șase ore de lumină solară puternică, indirectă. Acești copaci pot tolera și umbra ușoară, dar creșterea frunzișului copacului va fi blocată.

Sol

Solul pentru cultivarea unui arbore de avocado Hass ar trebui să fie liber și bine drenat. Solul argilos sau nisipos va susține o creștere sănătoasă a rădăcinilor, dar solul argilos greu trebuie evitat din cauza drenajului slab.

Apă

Un avocado Hass necesită udare regulată. O dată pe săptămână este o bază bună pentru copacii maturi, dar luați în considerare nivelul recent de precipitații sau umiditatea din regiunea în care locuiți.

Cel mai înalt centimetru de sol ar trebui să fie uscat înainte de a uda din nou. Udați-l într-un mod echilibrat pentru a restabili umiditatea solului, dar nu lăsați ca acesta să devină prea umed.

Temperatura și umiditatea

Arborele de avocado Hass este considerat rezistent în anumite zone de creștere. Se descurcă cel mai bine cu temperaturi moderat calde și umede.

Copacul nu va tolera temperaturile de îngheț, așa că în climatele care văd temperaturile scăzând sub nivelul de îngheț, cea mai bună opțiune este să creșteți copacul ca o plantă container, care poate fi adăpostită în interior pe timpul iernii.

Îngrășământ

Planificați fertilizarea copacilor în timpul primăverii, verii și toamnei cu un îngrășământ bine echilibrat introdus în sol.

În plus, primăvara aplicați un îngrășământ foliar pe frunze. Zincul și azotul trebuie aplicate pe sol primăvara, vara și toamna. Adăugați îngrășământ foliar de zinc primăvara.

Pentru ca planta să germineze mai repede, puteți face mai multe găuri mici cu un diametru de până la 3 mm în coajă, de exemplu, cu un ac și puteți așeza scobitori în ele, cu ajutorul lor, fixând osul în aer. În aceleași scopuri, utilizați pietre care rețin materialul săditor la o distanță de 1-2 cm de fundul recipientului.