Prezenţa puricilor într-o casă este deosebit de enervantă, dar şi periculoasă pentru sănătate! Şi nu li se poate întâmpla doar celor ce au animale de companie.

Puricii pot ajunge într-o locuinţă chiar şi prin intermediul hainelor şi a încălţămintei personale, dar şi din cauza unor rozătoare nedorite.

Aceste mici insecte pot avea efecte serioase asupra sănătăţii oamenilor şi trebuie reţinut că, deşi vei observa poate doar unul sau doi purici prin preajmă, numărul real al acestora este sigur mult mai mare.

Ce trebuie să ştie persoanele care au animale de companie?

Animalele de companie sunt predispuse la atragerea puricilor atunci când se află în mediul exterior locuinţei.

Cea mai bună metodă pentru a evita orice problemă este un tratament preventiv. Farmaciile veterinare vând tratamente lichide, pastile orale sau o zgardă impregnată cu o soluţie specială împotriva puricilor.

Dacă pisica sau câinele tău are deja purici, cea mai rapidă şi eficientă soluţie este o baie cu un şampon special împotriva acestor mici dăunători, potrivit noi.md.

Cum elimini puricii care ţi-au ajuns în casă?

Dacă ai ghinionul să ai purici în casă, trebuie să acţionezi imediat pentru a-i elimina. O soluţie la îndemână este pulverizarea de substanţe chimice, însă multe persoane nu vor dori să facă asta, din cauza alergiilor sau pentru a-şi proteja sănătatea, mai ales dacă există şi copii în casă.

În aceste cazuri, majoritatea pet-shop-urilor vând soluţii bio pentru dezinsecţie sau spray-uri ecologice ce pot fi folosite împotriva puricilor.

Alte metode de a ţine puricii departe, pentru un somn liniştit, include aşezarea unor pungi cu coajă de cedru, coajă de lămâie şi muguri de lavandă prin casă.

Există, din păcate, şi varianta în care problema este atâta de serioasă, încât sfaturile de mai sus nu te vor ajuta să scapi de puricii care s-au răspândit deja prin toată locuinţa. În acest caz, cel mai bine este să apelezi la un serviciu profesionist, care îţi poate oferi o soluţie eficientă, economisindu-ţi timpul şi banii cheltuiţi pe alte produse.

Sursa foto: Dreamstime