Dar dacă e să alegi, ce preferi? Un zbor cu plecare din București spre Rio de Janerio să zicem, pentru care vei plăti în medie 800 de euro? Sau mergi pe varianta a 2-a: îți rezervi biletul principal spre Rio de Janerio din Milano pentru 420 de euro în medie și mai plătești încă 50 de euro pe zborul de legătură București – Milano, cumpărat separat?  Dacă te afli în cea de a doua categorie înseamnă că o să te ajute și o să te intereseze articolul realizat de travelship.ro.

Pentru a merge în Filipine, Brazilia sau Japonia cu mai puțin de 500 de euro, trebuie să fim flexibili în alegerea perioadei de călătorie și mai ales, zborul de legătură să nu fie o barieră. În mare parte veți găsi zboruri de legătură din România spre cele 7 aeroporturi în aceleași zile de plecare spre destinația finală.

Chiar și pentru cei ce călătoresc în business trip-uri ori nu își permit date atât de flexibile, este cu mult mai economic să zbori dintr-unul din cele 7 aeroporturi decât să îti cumperi bilet direct din București. Economisești câteva sute bune de euro iar timpul pierdut cu escalele nu este întotdeauna mai mare.

Cum zbori cel mai ieftin spre diferite orașe ale lumii?

Harta de mai jos conține cele mai bune aeroporturi de plecare ca preț din Europa către top 32 cele mai căutate destinații.

De exemplu, dacă vrei să ajungi în Havana, prima căutare ar trebui să fie din Roma acolo unde sunt șanse mari să găsești prețuri de aproximativ 420 de euro dus-întors.

 

Care sunt cele mai bune 7 aeroporturi de legătură din Europa pentru București?

Am ales cele șapte aeroporturi în funcție de două mari criterii:

  • Cât de ieftin și des poți zbura din București până acolo?
  • Cât de ieftin este acel aeroport? (ținând cont de cât de des apar oferte, taxele de aeroport, concurența între companiile aeriene ce își au baza acolo)

Câteva reguli ale jocului:

  • Cele mai ieftine zboruri au fost în general cele pentru căutările în intervalul 3-5 luni înainte de data plecării.
  • Evitați pe cât posibil să căutați bilete cu plecare vinerea sau întoarcere duminică.
  • Nu fiți dezamăgiți dacă la prima căutare nu veți găsi exact intervalul de preț menționat de noi, nu uitați că regula principală este să fiți flexibili. Așa că mai jucați-vă un pic cu intervalele de timp, cu aeroporturile de plecare sau chiar cu destinația. Nu înseamnă neapărat să schimbi destinația, ci doar să o gândești altfel: dacă vrei să ajungi în Bali, caută de exemplu zboruri spre Singapore, Kuala Lumpur sau Jakarta și de acolo poți găsi ușor un low cost către Bali cu până într-o sută de euro.

Mai multe detalii puteți găsi pe travelship.ro