Există câteva trucuri simple, care vă vor simplifica viața, și care nu se găsesc în niciun manual al mașinii, scrie Cleverst.

Caroserie îndoită și pompă pentru desfundat chiuvete

Aveți tabla îndoită pe partea laterală a mașinii? Nu vă faceți griji! Aceste probleme sunt destul de comune și ușor de reparat. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apă într-un ibric sau o cratiță, să turnați apa fierbinte peste tabla îndoită și apoi să luați o pompă de desfundat chiuveta și să trageți. În  cazul în care caroseria mașinii nu este deteriorată foarte mult, atunci îndoitura ar trebui să se rezolve imediat. Chiar dacă nu va fi la fel de perfectă ca înainte, cel puțin nu va mai fi atât de vizibilă.

Lac de unghii pe zgârieturi mici

Când vopseaua mașinii este zgâriată nu merită să o duceți la service pentru reparații. Nu e nevoie decât de niște lac de unghii, care va ascunde suficient de bine zgârieturile.

Faruri murdare și pastă de dinți

Dacă farurile sunt foarte murdare, nu alergați la cel mai apropiat magazin auto pentru o soluție specială! S-ar putea să aveți deja acasă soluția necesară. Se pare că pasta de dinți funcționează la fel de bine pe farurile mașinii ca și asupra danturii, deoarece conține abrazivi ușori care curăță smalțul. Farurile pot fi din nou curate-bec dacă le frecați cu pastă de dinți!

Curățați roțile cu Coca Cola

Deși pare o aiureală, o soluție făcută din Coca Cola și detergent de vase va îndepărta toată murdăria și praful de pe roțile mașinii și le va lăsa strălucitoare.  Deși s-ar putea crede că băutura carbogazoasă va face roțile mai lipicioase, detergentul pe care îl adăugați va preveni asta.

Așa răciți mașina care a stat la soare

Vreți să aerisiți mașina, care s-a transformat în cuptor cât a stat parcată  la soare? Coborâți geamul pasagerului și deschideți și închideți rapid portiera șoferului, timp de câteva secunde, pentru a accelera procesul. Acest lucru creează un efect de ventilare, eliminând tot aerul fierbinte din vehicul și permițând aerului proaspăt să intre.

Deschiderea brelocului și dispozitiv pentru capse

Nu mai trebuie să vă rupeți degetele încercând să potriviți un nou set de chei pe brelocul metalic. Puteți să utilizați un dispozitiv pentru capse pentru a separa cheile de anou!

Etajeră de duș în portbagaj

Dacă aveți obiceiul să țineți în portbagaj diferite accesorii pentru întreținerea mașinii, cum ar fi uleiul, o pâlnie, o cârpă și o lanternă, echipați-vă și cu o etajeră de duș. Astfel, puteți depozita în siguranță toate aceste articole importante, astfel încât să nu se rostogolească în portbagaj atunci când aveți nevoie de ele.

Reduceți înghețul parcând mașina cu fața spre est

Poate părea un truc ciudat, dar este cât se poate de simplu și logic. Când parcați mașina cu fața la soare, razele soarelui vor dezgheța mai întâi parbrizul. Nu va trebui să apelați la tot felul de instrumente pentru a da jos gheața de pe mașină.