Mukesh Ambani este preşedintele şi cel mai mare acţionar al conglomeratului indian Reliance Industries Limited. El l-a depăşit astfel pe fondatorul grupului Alibaba, Jack Ma, în iulie 2018, devenind cel mai bogat om din Asia.

Totodată, se spune despre această familie că locuieşte în cea mai scumpă locuinţă din lume, un zgârie-nori evaluat la 1-2 miliarde de dolari, scrie Youth Ki Awaaz.

Casa familiei Ambani din sudul oraşului Mumbai, India, are 27 de etaje şi măsoară 570 de metri înălţime!

A fost proiectată de firma de arhitectură Perkins and Will din Chicago, iar compania australiană Leighton Holdings s-a ocupat de construcția sa.

Casa are tavane foarte înalte, iar fiecare etaj este egal cu înălțimea medie a unei clădiri de două etaje.

Construcţia are o parcare subterană, iar în garaj există spațiu suficient pentru 168 de mașini. În plus, la etajul 7 al clădirii apre propria stație service. Se spune că Mukesh Ambani iubeşte atât de mult maşinile încât le-a dedicat șase etaje întregi mașinilor sale.

Locuinţa are totodată un salon de înghețată și un teatru privat, cu o capacitate de 50 de persoane, o sală de bal și multe apartamente de oaspeți. Există, de asemenea, un sistem home cinema, un bar în aer liber, un centru de divertisment și o sală mare unde personalul se poate relaxa. Un staff de 600 de membri lucrează aici în permanenţă.

Conglomeratul indian Reliance Industries are afaceri în energie, industria petrochimică, textile, resurse naturale, retail şi telecomunicaţii. Reliance Industries este una dintre cele mai profitabile companii din India, cea mai mare companie listată la bursă din punctul de vedere al capitalizării bursiere. Pe 18 octombrie 2007, Reliance Industries a devenit prima companie indiană care a atins o capitalizare de piaţă de 100 de miliarde de dolari.

Sursa: IKA